Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ulkomailla kotonaan

Darius ja Aliaksei pelaavat lentopalloa ja kommunikoivat monella kielellä.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ulkomailla kotonaan

8.2.2008 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Darius ja Aliaksei pelaavat lentopalloa ja kommunikoivat monella kielellä.

Darius Abromavicius (kuvassa vasemmalla) on ollut Kyyjärvellä kolmena vuonna, pelaamassa ja töissä, Liettuan poika. Hän on koulutukseltaan liikunnanopettaja. Lentopalloa hän on pelannut 18 vuotta, aloitti 11-vuotiaana veljensä esimerkin myötä. Herr Doctor toimi valmentajana ja innoittajana. Terveet elämäntavat ja mitali kiinnostivat nuoria poikia. Valmentaja "Tohtori" uhrasi kaikki vapaa-aikansa urheilulle ja hän saikin kunniamerkin valtiolta. Darius kertoi, että he kunnioittivat valmentajaansa: maan parhaimmat pelaajat kokoontuivat otteluun Herr Doctorin "juhlaan". - Se oli hieno tilaisuus, hän lisäsi.

Aliaksei Yeutukhovich, ensimmäistä vuottaan Kyyjärvellä, lähtöisin Valko-Venäjältä, hallitsee ainakin seitsemää kieltä: äidinkieli on valkovenäjä, sitten englantia, venäjää, serbiaa, ranskaa, bulgariaa, puolaa ja ukrainaa. Hän ymmärtää jotenkin myös liettuaa, mutta keskenään pojat puhuvat venäjää ja englantia. Heillä on selkeä suomen kielen tajua, eli helposti tietävät mistä puhutaan.
Aliaksei on ollut opiskelemassa ja pelaamassa 7 vuotta Kroatiassa (Zagrebissa --sodan aikana!) ja mm. Ranskassa 2 vuotta (Toulousessa). Darius on opiskellut Saksassa kansainvälisessä yliopistossa, joten hän osaa saksaa.

Joku lentopalloporukasta  tuumasi, että ei 10 vuotta sitten olisi uskonut, että meikäläiset toimivat englanniksi. Kalliojärven Hannu kertookin, että Kyyjärven pelaajat ovat rohkaistuneet  ja kulttuurivaihto on todellista: kynnys on mataloitunut. Näin nuorilla kavereilla  on mahdollisuus kohdata vaikka mitä. Itsekin  olen selviytynyt uskomattomista tilanteista yli 30 vuoden takaisella keskikoulun englannilla, Hannu paljastaa.

Darius ja Alosa ovat erinomaisia esimerkkejä.

                                                                            Jatkuu .....