Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti ! 

Katso lisäkuvat   

Soja Lilja Lyydia Laulaisen juhlaa

17.2.2008 Mirjam Huotari

Viikko sitten sunnuntaina (10.2.2008) juhlittiin pientä neitiä nimeltänsä Soja Lilja Lyydia Laulainen (synt. 13.11.2007) lapsen siunaamisen merkeissä. Tyttönen oli hyvin esimerkillinen tapaus käyttäytyen erittäin mallikelpoisesti. :)

Soja yllätti vanhempansa pyrkimällä maailmaan pari kuukautta etuajassa. Hän painoi syntyessään 1 244 grammaa ja mittaa nedillä oli 40,6cm. Tyttönen oli kuitenkin alusta lähtien kokoistaan terhakkaampi, eikä hengityslaitettakaan tarvittu. Hyvin varman oloinen Soja siunauspäivänäänkin oli.

Jeesus itse siunasi lapsia. Opetuslapset olisivat olleet valmiita lähettämään lapset pois, mutta Jeesus oli toista mieltä. Hän käski opetuslapsia antamaan lapsille luvan olla. Sitten Hän itse siunasi heitä niin kuin toivomus oli ollut. (Matt. 19:13 - 15.)

Viime sunnuntaina vietettiin näissä merkeissä juhlaa Tanjan (Raili ja Lauri Lahtisen tytär) ja Mikan kotona Keuruulla. Läsnä oli lähinnä perhettä ja lähisukulaisia. Yhdessä tahdoimme pyytää taivaan Isää siunaamaan Sojan elämän aina sen alkumetreiltä lähtien.

Tunnelma oli varsin kotoisa, eikä kukaan tainnut oikein osata jännittää toistaan. Tanja äitinä toivotti kaikki tervetulleeksi ja jakoi pikkuisen omia ajatuksiaan. Pirjo ja Pirkko Kainu (Mika-isän tädit) lauloivat pari herkkää laulua. Taina-kummi (Tanja-äidin sisko) luki Raamatusta pikkuisen Psalmin sanoja. Tiina-kummi (Tanja-äidin ystävä) lausui runon. Siunaamisen muutamien ajatusten kera suoritti Mirjam Huotari.

Pikkuisen virallisemman osuuden jälkeen juttu luisti ja vatsakin sai makuhermoja hivelevää täytettä. Uskoisin, että läsnä olleet tulevat muistamaan pikku-Sojaa rukouksin jatkossakin.