Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Liian paksua

1.2.2008 - Aaro Toppinen - Mediamyllärit ry

oli netti-TV:n striimi viime sunnuntaina. Ongelmaa selvitetty.

Viime sunnuntain Kyky-Betsetin kotiottelu Himangan Urheilijoita vastaan ei näkynyt kuin osalla netti-TV katsojista.  Kykyn kotisivulle ja www.hotsport.info sivujen keskustelupalstoille laitoimme pyynnön kommenteista ja näkyvyydestä. Kiitokset kaikille palauttetta lähettäneille, teitä oli ympäri Suomea.

Ongelman aiheutti todennäköisesti palvelimen ohjelmapäivitys, joka oli rikkonut striimin eteenpäin lähettävän pakkausmoottorin ja näin ollen videovirta tuli täysillä läpi. Niillä, joilla kaistaa oli riittävästi näkivät ehkä yllättävänkin hyvälaatuista kuvaa, mutta vastaavasti monet jäivät tyystin ilman. Muutama päivä ennen ottelua suoritetussa testissä ongelma ei ilmennyt, sillä 1 Gbps:n seutuverkossa vauhtia riittää. Sitä, aiheuttiko striimin jakaminen kahden operaattorin verkkoon ongelmia, ei kuitenkaan ole vielä päästy tosioloissa testaamaan. Oppia ikä kaikki ja jatkossa täytynee testata vähän eri tyylillä.

Keskustelupaltoissa on kautta aikojen ollut se huvittava piirre, että silloin kun kaikki toimii, homma on itsestäänselvyys ja palautetta ei juurkikaan tule, mutta jos joku menee pieleen niin silloin tulee lunta tupaan. On kuitenkin syytä mainita, että lähetyksistä eivät vastaa valtakunnalliset TV-kanavat vaan tuotantopuolella on Mediamylläreiden niukat resurssit ja pieni talkooporukka. TV-alan ammattilaisiin ei ole salilla törmätty:) Testilähetyksiä on tehty viime syksystä lähtien kymmenkunta ja itsekin on ihmetelty, miten pian on päästy hommaan sisälle. Tässä on tietenkin ollut suurena apuna niin ohjelmisto-, serveri- kuin myös verkkopuolen hyvät yhteistyökumppanit.

Jakelukanavien kehittäminen

Netti-TV toiminta on ollut sen verran mielenkiintoista puuhaa, että Mediamyllärit on parhaillaan hankkeistamassa mm. jakelukanavien selvittämistä. Jo nyt on huomattu, etteivät perinteiset kaistat riitä tyydyttämään katselijoiden määrää ja tarpeita. Hankesuunnitelman yksi suurimmista ydinkysymyksistä onkin tulevaisuuden jakelukanavat; ovatko ne IP-TV, kaapeliverkot, Digi-TV, seutukunnallinen jakelu, kuitutaloudet, mobiii vai kaikki yhdessä? Eikä pelkkää selvittämistä vaan siten, että tavaraa tuupataan tosissaan eetteriin.

Testejä jatketaan ja kiitokset vielä kerran kaikille palautetta lähettäneille. Palaute ja kehitysehdotukset ovat edelleen tervetulleita.