Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pajua ja bocciaa

Huhtikuun kk-tapaamisen seuraus: Pajutyökurssi alkaa ti 15.4. klo 10 nuorisotalolla; bocciaa keskiviikkona 16.4. klo 14.


Lounas maistui kevätkokouksen jälkeen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Täytyyhän Kyyjärvellekin saada käynnistettyä boccia!

16.4.2008 T.Härkönen - EL:n Kyyjärven yhd.

Karstulan miehet olivat opastamassa boccian pelaajia.

Veikko Hiekkanen ja Veli-Heikki Koskinen johdattivat meitä kyyjärveläisiä boccian salaisuuksiin ke 16.4. nuorisotalolla. Teipillä kenttä lattiaan ja pallot ruutuihin. - Heitäpäs se valkoinen maalipallo johonkin tälle alueelle. Ja sitten...
Karstulassa on pelattu bocciaa jo kauan. Ensimmäiseen kilpailuun Veli-Heikki Koskinen osallistui 10 vuotta sitten. - Nokialla, ja me sijoituimme siellä joukkuekilpailussa mitaleille, täydensi Veikko Hiekkanen. - Karstulassa pelataan vain neljä kertaa viikossa: ti, ke, to ja pe, ja maanantaisin käymme Pylkönmäellä! Peli vie mennessään, hän kertoo. Parikymmentä pelaajaa on tavallisesti mukana, naisia kymmenkunta. Kyse on siis Karstulan seudun invalideistä, johon Kyyjärvikin kuuluu.

Boccia on italiaissyntyinen tarkkuuspallopeli, joka muistuttaa petanqueta eli petankkia, joka taas on Ranskan kansallispeli. (Jotkut ovat sitä mieltä, että boccia on ihan omansa Pohjois-Euroopassa kehitetty pallopeli, jolla ei ole mitään tekemistä italialaisten kuulapelien kanssa.) Omat pelipallot yritetään saada mahdollisimman lähelle maalipalloa - heittämällä, potkaisemalla tai vierittämällä.

- On kyse älypelistä ja ennen kaikkea se on sosiaalinen peli, johon voivat osallistua niin vaarista vauvaan kuin mummot ja muksutkin, Veikko Hiekkanen kertoo. - Olemme yhtä perhettä ja hyvä huumori on tärkeä tekijä.

Pelaamiseen innostui heti. Minusta kyyjärveläisillä oli hyvä ote, kuvat todistavat. Pelikenttä on 6m x 10m (ulkokenttä 15m). Jokaisella pelaajalla on oma ruutunsa, josta heitetään, josta ei saa poistua eikä astua viivalle (vastapuoli saa siitä rikkeestä pisteen). Sisäpallot ovat nahkaa, ulkopallot kovaa muovia. Joukkueessa on kolme pelaajaa, on myös paripelejä. Toiset pelaavat sinisillä, toiset punaisilla palloilla. Pelaaminen vaatii tarkkuutta ja keskittymiskykyä.

Näin pääsimme alkuun ja jatkoa seuraa: ensi keskiviikkona 23.4.2008 klo 14-16 nuorisotalolla ja sen jälkeen keskiviikkoisin klo 10-12 samassa paikassa. Tervetuloa mukaan!

Lämmin kiitos innostaville naapurikunnan miehille. "Pitäähän Kyyjärvellä saada käynnistettyä boccian pelaaminen! Tulen auttamaan jatkossakin", lupasi Veikko Hiekkanen.