Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kameraseuran kuulumisia

2.04.2008 Eki Holmberg

Erilainen "rantaloma"

Heräsin aamulla trumpetin soittoon. No , ei nyt aivan niin, mutta  siltä se hieman kuulosti, kun joutsenia lensi kylän yli aamu kuudelta. Vaan sehän on selvää kevään tuloa  ,kuten myös peipposet joita oli naapurin pihalla eilen . Kuuleman mukaan on myös töyhtöhyyppä nähty ja kurki huudellut jossain Nurmijoen puolella. Otsikkokuvan on Niemisen Esa napannut Löytösuolla viikonvaihteessa. Siinä ovat teeriherrat "hieman" lähikontaktissa.Näitä tappelupaikkoja löytyy Kyyjärven alueella useita. Lampien jäät, suot ja peltoaukeat ovat teerien suosimia ottelupaikkoja.

Kuvia oli matkassa useammalla ja mm.  Kyrölahden Tanja oli onnistunut saamaan komeita  ns. tykkylumikuvia Levin maisemista. Kuvagalleria oli illassa laaja, oli lintuja, jälkiä ja henkilö eli perhekuvia. Lapset ovat ehtymätön kuvauskohde. He eivät myöskään tekeydy eli jäykisty kuvattaessa.

Vaan entäs tuo ingressi "rantaloma".  Niemisen Esa oli käynyt  kaverinsa kanssa pohjan perillä  Norjan Varangilla. Varangin vuonon maisemat voi hyvällä syyllä sanoa olevan  lintu-/luontokuvaajalle ehdoton kohdealue. Tämän kertaista matkaa oli ryydittänyt oikein mojova lumimyrsky ,mutta kuvia tuli ja niistä muutama  makupala lisäkuvissa.

Kevät tulee kohisten ja muutos talvesta  on nopeaa. Muuttolintuja alkaa näkyä ja maa paljastaa mitä (vähäisen) lumen alla oikein piileksii. Lumen alta paljastuvat roskat eivät tietenkään ole ilo silmälle. Meidän pitäisikin jokaisen ajatella mitä ja minne heittelemme  erilaisia "jämiä ja jätöksiä".

Seuraava Kameraseuran kerhoilta pidetään kahden viikon kuluttua eli 15. huhtikuuta  klo 19. ja paikka on  kuvisluokka. Silloin ehkä pohditaan minne tämän kevään "vappumarssi" suunnataan. Kameraseura on alusta asti pyrkinyt vapunpäivänä tekemään retken johonkin kohteeseen ,mieluiten Kyyjärvellä .

Hyvää kevään alkua , tavataan kahden viikon kuluttua.    Kyy Eki