Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

RISTEYTYSKÖ karhu & rollaattori ?

20.04.2008 Matti Lassila / Kyyjärven Erämiehet

Oli koulutusta SUURPETOJEN jäljittämisessä.

Tässä eräänä päivänä sain lukea että olis "KARHUKURSSI" joka koskee esim. kolarissa loukkaantuneiden suurpetojen jäljittämistä.
Ilmoittauduin ja ei muutakuin Lapualle viettämään lähes 300 muun asiasta kiinnostuneen kanssa keväistä lauantaita ja kokopäivähän siellä kului erinlaisia luennoitsijoita kuunnellen,

Paikanpäällä totesimme että kyllä pohjalaiset osaa tälläkin tilaisuudella oli ilmeinen tilaus koska kiinnostus oli näin valtava viimeinen viikko oli kuulemma myyty eioota koska ainahan se raja johonkin tulee ja nyt tilat ei antaneet myöten.

Paikalle oli hankittu asiansa tuntevat kurssittajat aina Pohjois-Karjalaa myöten joilla oli kyseisestä alasta monen kynnenen vuoden kokemukset.
Pohjois-Karjalassa on metsästetty Esim. karhua jo useitakymmeniä vuosia ja useitä kymmeniä joka vuosi joten kaikkea sattuu ja tapahtuu kun on kyse sellaisesta eläimestä jonka ei tarvitse pelätä metsässä mitään eikä ketään toisinsanoen on metsässä KUNINGAS, joten kokemuksiinsa perustuen kouluttajat voivat puhua kokemuksen syvällä rinta äänellä.

Kouluttajillakin oli arvet matkasta ja henkikulta tallella ainoastaan toimivien koirien ansiosta sillä kävi selvästi ilmi että kaiken takana on toimivat koirat, he osasivat esittää asian siten että siitä ei pitänyt jäädä kenellekään epäselväksi miten vaarallinen on esim. loukkaantunut KARHU sen kanssa ei ole leikkiminen asiansa osaavallakaan jos joku kuvittelee sellainen olevansa.

Muuten sitä ei tarvitse pelätä mutta kunnioitus on ihan paikallaan ja antaa sen olla rauhassa kyllä se väistää lähes aina kuulemma ihmisen kertovat ainakin he joita se on väistänyt niin ettei ole näkynyt.

No sanotaan että kaikkea se Saksalainen keksii mutta nyt näin eri otuksen joka ei ollut siellä keksitty, karhulta näyttävän ja pyörillä kulkevan kauko ohjattavan "rollaattorin" jolla kuulemma voi testata koiria turvallisesti ihan pikkukengät jalassa tiiä häntä,

tässä muutama kuva joista itsekukin voi tehdä omat johtopäätöksensä ehkä se jotain kertoo koirasta mutta alkaako ne yhä enemmän kiinnostumaan niistä rollaattoreista vai karhuista ?.

Jos joku on kiinnostunut laitteesta niin voin kertoa lisää.
soitellaan terv. matti