Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Elma Vehkamäki täytti 95 vuotta

8.4.2008 Riitta Kytölä

Elma Vehkamäki täytti 95 vuotta kotonaan Vehkaperällä aprillipäivänä.

Elman syntymäkoti oli Kyyjärven rannassa. Elma muistaa, miten isä istutti sinne aikanaan tuomen, mitä on jälkeenpäinkin käynyt katsomassa lastensa kanssa. Jo lapsena Elma muutti Vehkaperälle, jossa sitten kasvoi ja perusti perheen Jaakko Vehkamäen kanssa. Nyt Elma elää kotonaan lastensa Joukon ja Bertan kanssa. Muut lapset ovat lentäneet kauemmaksi, aina Ruotsia myöten.

Monenlaisia päiviä on 95 vuoteen mahtunut ja paljon on elämä muuttunut Elman aikana. Ennen oli kaikki tietysti paljon vaikeampaa kuin nyt. Työtä oli paljon. Toisaalta oli paljon kanssakäymistä ihmisten kesken - käytiin kylässä ja oli paljon yhteisiä tapahtumia. Elma muistelee lämmöllä mm. vuosittain koululla järjestettyjä äitienpäiväjuhlia. Lapsia oli paljon joka paikassa ja koulu joka kylällä. Nyt on sivukylät hiljentyneet ja koulut sieltä loppuneet.

Elma on edelleen hyväkuntoinen. Muisti on terävä ja mieli virkeä. Hän mm. luetteli suoralta kädeltä allekirjoittaneen neljän lapsen nimet ikäjärjestyksessä.

"On lahja Herralta parhain, että elon päiviä suo. Ja toive ihmisten hartain, ett`päivät onnea tuo" kajahti komeasti syntymäpäivän sankarille Vilho Korpeisen ja Pentti Pekkarisen laulamana. Elma on saanut elon päiviä paljon. Kiitämme niistä Taivaan Isää ja toivomme syntymäpäiväänsä viettäneelle Elmalle vielä paljon Jumalan siunaamia päiviä lisää.