Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kehitysvammaisten kirkkopäivää vietettiin Kyyjärvellä

Tiistaina 13.5. kokoontui Kyyjärvelle iso joukko iloista väkeä koko Saarijärven rovastikunnan alueelta viettämään perinteistä kehitysvammaisten kirkkopäivää.


Jari Kuusi siirtyi uusiin tehtäviinHyvän musiikin ilta kirkossaKirkkokuoron juhla sunnuntainaÄitienpäivä3.luokka vieraili pienkodilla ja seurakunnassaJuhlapäiväÄitejä juhlittiin

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

3.luokka vieraili pienkodilla ja seurakunnassa

27.5.2008 Riitta Kytölä

Nopolan koulun iloiset 3-luokkalaiset tutustuivat perjantaina 16.5. Artun, Hetan ja Saiman vanhempien työpaikkoihin pienkoti Päivärinteellä ja kirkkoherranvirastossa.

Syksyllä vanhempainillassa Marja-Terttu-ope esitti ajatuksen. voisivatko kolmoset joukolla tulla tutustumaan vanhempiensa työpaikkoihin. Koko asia oli jäämässä jo unholaan, kunnes Artun äiti muisti asian.

Artun äiti Marjaana työskentelee kotipalvelussa ja Hetan isä Olavi seurakunnassa. Saiman äiti Riitta on töissä kaksi päivää viikossa kotipalvelussa ja kolme päivää seurakunnassa.

Pienkodilla tutustuttiin asukkaisiin ja heidän päivärytmiinsä. Vierailu oli mukavaa vaihtelua myös asukkaille. Kolmoset lauloivat  kaksi laulua, jotka varmaan toivat koulumuistoja mieliin pienkodin asukkaille. Marjaana ja Riitta kertoivat työstään, jota tehdään paitsi pienkodilla, myös kodeissa ympäri Kyyjärveä lähinnä avustaen vanhuksia. Kolmoset saivat kysellä asioita ja näin selvisi mm. että asukkaiden lempiruokaa on hernekeitto ja jauhoperupuuro.

Pienkodilta siirryttiin kirkkoherranvirastoon. Selvisi, että kirkkoherranvirastoon on asiaa ainakin ennen naimisiinmenoa - sieltä haetaan kuulutukset. Olavi ja Riitta kertoivat työstään seurakunnassa ja paikalla oli myös Minna-kanttori. Seurakunnan työntekijöidenkin työ tapahtuu oikeastaan pääosin muualla kuin kirkkoherranvirastossa, nimittäin kirkossa ja kodeissa ympäri Kyyjärveä.

Kukaan kolmosista ei osannut vielä tässä vaiheessa ihan varmasti sanoa haluavansa papiksi, kanttoriksi tai diakoniatyöntekijäksi, mutta näiden ammattien vetonaulana nähtiin, että saisi juoda ainakin kahvia!

Pienkodille ja kirkkoherranvirastoon kolmoset olivat piirtäneet ja askarrelleet kesäiset taulut. Kiitos niistä ja kivasta vierailustanne!