Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yritysvieras: Foto Antero Ohranen

Kuukauden yritysvieraanamme oleva T:mi Foto Antero Ohranen täytti alkuvuodesta 10 vuotta, vaikka valokuvauksen Antero aloittikin jo 70-luvulla.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tulostekniikka Oy aloitti 5.lk:n kummiyrityksenä

28.4.08 Nopolan koulun 5.lk/ Katri Pölkki

Torstaina 24.4. Kai ja Katriina Oinonen vierailivat luokassamme kertomassa yrityksestään.

Ensimmäinen Kain rakentama lämpölaitos oli kodin lämpökeskus vuonna 1981 ja ensimmäinen isompi lämpölaitos Kyyjärvelle valmistui vuonna 1999. Nyt lämpökeskuksia on rakennettu n.100. Aluksi yrityksessä toimi vain Katriina ja Kai, mutta nyt on 8 työntekijää ja alihankkijoita (mm. Ekopel Oy). Tulevaisuudessa he aikovat rakentaa lämpölaitoksia myös pohjoismaihin.
Lämpölaitokset rakennetaan valmiiksi tehtaalla ja kuljetetaan sieltä kohteeseen. Toinen vaihtoehto on rakentaa laitos suoraan paikan päällä valmiiksi. Jotta lämpölaitoksia voidaan rakentaa tarvitaan useita eri alan työmiehiä.

Puusta lämmöksi:
Ensin puu pilkotaan hakkeeksi ja se kuljetetaan autolla tai traktorilla laitokselle. Siellä hake poltetaan niin, että vesi lämpenee ja menee kaukolämpöverkkoihin. Lämmin vesi lämmittää kiinteistöt ja viilennyt vesi matkaa takaisin laitokselle lämmitettäväksi.

Yllä oleva kuva on Tulostekniikka Oy:n hallin kuva Kyyjärvellä ja se löytyy www.tulostekniikka.com -sivulta.