Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yritysvieras: Foto Antero Ohranen

Kuukauden yritysvieraanamme oleva T:mi Foto Antero Ohranen täytti alkuvuodesta 10 vuotta, vaikka valokuvauksen Antero aloittikin jo 70-luvulla.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yritysvieras: Foto Antero Ohranen

1.5.2008 Irma Mäkelä / Mediamyllärit Kuva: Antero Ohranen

Kuukauden yritysvieraanamme oleva T:mi Foto Antero Ohranen täytti alkuvuodesta 10 vuotta, vaikka valokuvauksen Antero aloittikin jo 70-luvulla.

Ensimmäinen järjestelmäkamera tuli hankittua jo vuonna 1978 eli tasan 30 vuotta sitten(!)

Kuvaus suuntautui aluksi luontoa kohden, eli piilokojussa kököttäminen tuli tutuksi. Sittemmin olet saattanut nähdä Anteron kuvia monissa yhteyksissä, esim. Hyvää Suomesta-elintarvikeprojekti on ollut merkittävä työllistäjä. Hänen ottamia mainoskuvia on ollut myös esim. Avussa, Kotiliedessä, Annassa, Seurassa sekä Kodin Kuvalehdessä.

Työhön on kuulunut myös hää-, hautajais-, yo-, lapsi-, esite-, sekä muut kuvaukset. Muotokuvia varten Antero teki studion entisestä autotallistaan ja siellä onnistuvat myös tuotekuvaukset tms. vastaavat.

"Digiaikaan" siirtyminen on vaikuttanut paljon kuvaustyöhön. Filmien jäätyä pois kuvioista hommat hoituvat Anterollakin digijärkkäreillä. 2000-luku on ehkä vähentänyt töitä digipokkareiden yleistyttyä, mutta Antero uskoo, että digikuvauksen "helppouden" ja "vaivattomuuden" ensihuuman kadottua asiakkaat palaavat jälleen kannattamaan kokemusta ja ammattitaitoa.

Nykyään asiakaskunta on keskittynyt paljolti Perhon suunnalle ja parasta sesonkia on kesäaika erilaisine juhlineen, esimerkiksi hääparikuvat ovat leijonanosa Anteron kesähommista. Monet parit haluavat miljöökuvia (=luonnossa otettuja, valokuvausalan termi) ja se onnistuu hyvin Anteron kotipihalla: vanhoine aittoineen ja koivukujineen se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet tähän. Silti hän etsii ja löytääkin pyydettäessä vielä kauniimpiakin ympäristöjä kuvaukseen, tällaisia on Saunakylälläkin.

Kuvaaja tietenkin toivoo, että ihmiset käyttäisivät enemmän valokuvausalan palveluita. Ammattikuvat ovat yleisestikin otettuna sen arvoisia. Nykyään on niin, että kuvataan paljon, mutta jos sattuu tarvitsemaan esimerkiksi hienoa muotokuvaa itsestään, sellaista ei omista kuvista välttämättä helposti löydä. Studiokuva vaikka työpaikkahakemuksen yhteydessä on tyylikäs lisä.