Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kevät keikkuen tulevi

16.5.2008 Eki Holmberg

Kameraseuran viimeistä edellinen kerhoilta ennen kesälaitumelle siirtymistä.

Kuluvan viikon viileät eivät oikein tunnu sopivan otsikkoon tai otsikkokuvaan. Kuva on viime viikonvaihteelta ja Salamanperän Pajulammelta. Silloin oli hyvinkin keväinen ja lämmin sää. Kesätunnelmasta puutuivat ainoastaan hyttyset. 

Flooranpäivän iltana 13.5. oli siis kevään viimeistä edellinen kerhoilta. Kerrattiin vapun tunnelmia ja havaintoja. Melkoista mielenkiintoa herätti erään kohteen sinivuokkoesiintymä. Kasvi ei ole alueelle luontainen, vaan on ilmeisesti tuotu paikalle ja siinä saanut rauhassa levitä. Toinen kiintoisa havainto oli näsiä, joka kyllä kuuluu alueen kasvustoon, mutta ei ole kovinkaan yleinen. Näsiän kohdalla on aina muistettava, että se on varsin myrkyllinen,kuten eräät muutkin kevään aikaisista kasveista.Näsiä on siitä erikoinen (kuten leskenlehtikin), että lehdet ilmestyvät vasta kukinnan jälkeen.

Iltaan oli kuviaan tuonut myös Ohrasen Tero.Niistä muutama näyte lisäkuvissa.Lieneekö opit isältä vai veren perintöä, tasoa oli. Sakari Puttoselta oli edellisellä kerralla kuvat kurjesta ja teerestä. Helluntai aikaan hän oli onnistunut kuvaamaan aamun herkän tunnelman. (katso lisäkuvat) Kuvien kaltaisen tunnelman vangitseminen kameralla, vaatii odotusta ja hetken oivallusta. Kuvan kaltainen tilanne saattaa tulla ja mennä hyvin nopeasti.

Ilta oli kevään viimeistä edellinen,mutta ennen kesälaitumelle siirtymistä päätimme vielä käväistä makaranpaistossa Kirvesjärvellä. Sinne lähdemme tiistaina 27.5. ja kokoontuminen on HUOM!! klo 18.00 koululla. Mikäli sään haltijat ovat nyreälla mielellä ,pysyttelemme sisätiloissa kuvisluokassa- emmekä paista makkaraa!.  Siihen ,mitä jatkossa, palaamme  retken jälkeen.   Pian päättyvät koulut ja on monenlaisia juhlia joista halutaan kuvia.Kannattaa tarkistaa,että digikamerassa on kunnon akut/paristot ja muistikortissa riittävästi tilaa. Perinteisen kameran paristot kannattaa myös tarkistaa ja varmistaa, että on riittävästi filmiä.

Hyvää jatkoa ja mars kevätkuvia räpsimään   Kyy Eki