Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kaunis Kyyjärvi ry:n kuulumisia

Viime kesänä Maanpuolustusjuhlien aikana saimme paljon kiitosta siististä ympäristöstä. Toivomme, että tänäkin kesänä ympäristö näyttää yhtä kauniilta ja hoidetulta.


Lehtokotilon hävittäminen


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Lehtokotilon hävittäminen

13.05.2008 Erkki Sorsamäki

Lehtokotilo on levinnyt Kyyjärvellä laajalle alueelle

Sen leviäminen koetaan suurena ongelmana Kyyjärvellä. Lehtokotilo on läpimitaltaan noin kahden senttimetrin pituinen kotilo ja viihtyy runsaissa rehevissä kasvustoissa. Sen hävittämisessä ainoa oikea keino on yhtäaikaisten torjuntatoimien toteuttaminen  leviämisalueella.   Näin toimien saadaan torjunnalle parempi teho eikä ongelma siirry tontilta toiselle.

Lehtokotilon  hävittämiseksi  järjestetään yhteinen kampanja       24-31. 5.2008 välisenä aikana

On hyvä keskustella naapurin  kanssa ongelman torjumisesta. Voitte vaikka yhdessä hankkia torjunta-aineet. Näin pystytään sovittamaan torjunta-aineiden hankintaerät tarvetta vastaavasti. Ei jää käyttämättömiä eriä, jotka jouduttaisiin toimittamaan sitten ongelmajätekeräykseen. Kunnan ja taloyhtiöiden tulee huolehtia omistamiensa alueiden torjuntatoimien suorittamisesta.

Hävittäminen voidaan suorittaa mekaanisin keinoin ja vähentää sen elinmahdollisuuksia kitkemällä rikkaruohot sekä huolehtimalla nurmikon leikkaamisesta. On olemassa myös erilaisia torjunta-aineita mm. etanansyötti Mesurol ja Ferramol rautafosfaatti, joita myyvät rautakaupat. Oluella houkuttamista voi myös kokeilla.

Seuraavista  linkeistä löytyy lisätietoa torjunta-aineista.

Mesurol etenansyötti

Ferramol

Muista tutustua torjunta-aineiden käyttöohjeisiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin.