Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Impin suvikävely

12.6. Maa- ja kotitalousnaiset/Tuula Eerola; kuvat Alpo Viitala

Maa- ja kotitalousnaiset johdattelivat jo perinteeksi tulleen, 11. Impin suvikävelyn Nurmijoen kodalle.

Kauan ja hartaasti odotettujen sadepäivien jälkeen Impin-päivä kunnioitti kävelytapahtumaa poudalla. Edustava joukko "maakotkia" kokoontui Nurmijoen entiselle koululle, nykyiselle kylätuvalle autolla, pyörällä, kävellen. Jotkut tuntevat rakennuksen jo siltä ajalta, kun itse on siellä istunut koulun penkillä. Nyt sitä on alettu kunnostaa, ja joukolla ihailimme työn jälkeä.

Kylätuvan pihalta jatkoimme metsäisen maiseman halki Nurmijoen kodalle. Onneksi väki piti yllä sellaista puheen kalkatusta, että mahdolliset karhut pysyivät metsän kätkössä. Tuota pikaa toimeliaat emännät saivat tulen takkaan ja nokipannut porisemaan. Kahvi maistui erinomaisen hyvältä reippaan ulkoilun päälle. Sisällä kodassa eivät hyttyset kiusanneet niin kuin ulkona. Ja eikös vain pullakahvin jälkeen puheenjohtajalla ollut sylillinen makkarapaketteja purettvaksi ja levitettäväksi takan hiilloksen päälle. Hyvin tekivät kauppansa.

Sattui niin sopivasti, että saimme virittää yhdelle maakotkalle onnittelulaulunkin. Rattoisan illan ja vatsan täydennyksen jälkeen lähdimme vähitellen kotimatkalle. Minun, ensimmäistä kertaa Nurmijoella kävijän, oli mielenkiintoista tutustua vielä yhden ylimääräisen, opastetun pyörälenkin verran Nurmijoen kylään.

Historian kertaus osoitti, että Impin suvikävely on toteutettu ensimmäisen kerran v. 1997 ja silloin pyöräillen järven ympäri. Hyvin on pitänyt pintansa, toivon perinteelle pitkää ikää. - Kiitos illan toteutuksesta vastanneille.