Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Parkkosten suku Kyyjärveltä

22.5.2008 Juttuvinkki/Arvo Peuranen/ IM/Mediamyllärit ry.

Minulla on kunnia kutsua Teidät Parkkosten suvun jäsenet yhteiseen tapaamiseen Kyyjärvelle 6.7.2008.

Paikka jossa voimme tutustua sukumme jäseniin on Kyyjärven Villiviini ravintolassa Tuliharjuntie 1, 43700 Kyyjärvi kello 13-16.

Ravintolassa nautimme keskustelun lomassa pienimuotoiset ruokailut kahvin kera 12 euroa/henkilö. Sitovat ilmoittautumiset puh.040540 2171 tai arvo.peuranen@luukku.com viimeistään 24.6.2008 mennessä tili 513205-421706 "Viesti Parkkosen suku"

Miksi sukututkimus juuri nykyisin on niin ennennäkemätöntä, laajaa ja monipuolista? Sukututkimus on päättymätön seikkailu, sen olen saanut havaita niiden henkilöiden kautta, joita olen tavannut eri tilaisuuksissa ja luennoissa.

Sukututkimuksissani olen keskittynyt vain suvun henkilöihin heidän lapsiinsa ja vaimoihin, joka onkin tuonut kiinnostavia hetkiä arkistojen kätköissä. Sukumme jäseniä on ympäri Suomea jo vanhemmista ajoista asti aina USA:ta myöten.

Ensinnäkin Suomen eduskunta on täyttänyt sata vuotta ja tasavalta 90 vuotta. Kiintoisaa oli, että juuri 1917 alkoi sukututkimus Suomessa. Monet ongelmalliset vaiheet ja perusköyhyys ovat jääneet taakse, jos kohta poikkeuksia on. Koulutaso on noussut huimaavasti, elämä on käynyt helpommaksi sodan jälkeisiin aikoihin verraten. Meillä on varaa suunnata aikaamme ja osaamistamme kysymyksiin, mistä me tulemme, mitkä ovat juuremme, miksi olemme sellaisia kuin olemme. Näihin kaikkeen olemme saamassa selvyyden tutkiessamme sukujamme.

Toiseksi teknologian ja tietotekniikan mahdollisuus antaa siihen aivan uuden mahdollisuuden. Arkistoja avataan, niiden aineistoja digitalisoidaan, oppi leviää. Sukututkijoilla on käsillä uudet aarteet, mikä motivoi. Mutta aivan varma on, että tieto lisää myös tuskaa,. Tietosuojakäytänteet puhuttavat ja pohdistuttavat jo vakavasti asioiden julkituomista.

Kolmanneksi myös DNA-tutkimus luo uusia mahdollisuuksia varmentaa oikeiksi olettamuksia ja korjata vääriä, Geenit ovat ihmeellinen asia. Minusta on kyllä hyvin erikoista, miten etäisetkin tuntemattomat sukulaiset saattavat puhua, liikkua, elehtiä ja olla niin tutulla tavalla joidenkin läheistemme muistuttavalla tavalla...

Toivotan hyvää alkavaa kesää.
Kyyjärvellä tavataan!

Terv. Arvo Peuranen
Tierantie 8 A 2
04230 Kerava
arvo.peuranen@luukku.com
040 540 2171