Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Juhlaohjelmaa lapsilta

3.7.2008 Tuula Härkönen / juhlatmk.

Salme Tanskanen, 11 lasta ja kanteleet Lintulahden taistelun 200-vuotisjuhlassa sunnuntaina.

- Lapsi on aito ja siten  jo nauttivaa esitystä; sisältö ja henki on tärkeää, ei mikään tyylipuhtaus, kiteyttää Tanskasen Salme lapsiryhmänsä ohjelmaa.

Juhlatoimikunta halusi koota ohjelman, jossa kaikki ikäpolvet ovat edustettuina. 
Salme Tanskanen  otti haasteen vastaan : "Yritän, jos saan väkeä."  Aikaa  oli kolme viikkoa. Tieto levisi ja  Salmen kotiin saapui kuusi tyttöä ja neljä poikaa. Salme kertoo, että hän ajatteli, että muokkaa ohjelmanumeron lasten mukaan. Häntä itseään on aina viehättänyt kantele.  Vain kaksi  ryhmän lapsista oli aikaisemmin soittanut kannelta.
- "Varjele vakainen Luoja" on meidän suomalaisten  ikiomaa: meidän verenkiertoa  ja juuria.  Siinä on rukous ja luottamus, mitä me tarvitsemme, mihin meidän sivistyksemme rakentuu, kertoo Salme.

Salme muistelee, kuinka kanteleet ja esiintymisasut "kerjättiin" 1980-luvulla.  Mm. Osuuspankki,  Kyyjärvi-seura, Maa- ja kotitalousnaiset, LC, opettajyhdistys avustivat. Talkoilla ommeltiin vaatteet. Kultttuurityötä pidettiin tärkeänä. Nyt kaivettiin kanteleet ja puvut kellarista.

Mukana esityksessä ovat Eskelisen Mikael, Humalajoen Otto, Lotta ja Anna-Sofia, Noposen Elias, Hanna ja Saara,  Vallivaaran  Hetaleena, Lotta ja Ulrika ja Wallenbergin Juhana. Nämä kuvat ovat  torstain 3.7. harjoituksista.

Tervetuloa sunnuntain juhlaan - koko Kyyjärven yhteiseen tilaisuuteen.