Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Heinäpellolla

2.7.2008 Irma Mäkelä /Mediamyllärit

Lintulahden taistelun 200-vuotisjuhlassa esitetään Tuula Härkösen kirjoittama ja ohjaama näytelmä Heinäpellolla.

Idean näytelmään Tuula sai huhtikuussa ja työsti sitä ajatuksissaan. Toukokuussa tapahtui itse kirjoitustyö ja ensimmäiset näytelmäharjoitukset pidettiin toukokuun viimeisellä viikolla.

Heinäpellolla näytelmä ei suinkaan ole Tuulan ensimmäinen, sillä hän on 30-vuotisen äidinkielenopettajana olonsa aikana itse kirjoittanut ja ohjannut oppilaidensa esittämät näytelmät koulun eri juhlatilaisuuksiin.

Heinäpellolla-näytelmän tapahtumat sijoittuvat 50-luvun heinäpellolle, lähtökohtana on todellisuuteen perustuva Kyyjärven kirkon vieressä oleva pelto, Könkkölän mäki nimeltään. Perustyön näytelmän pohjaksi Tuula teki haastattelemalla ihmisiä heinänteko työstä, keräsi tarinoita kirjoista sekä monenmoista elävää perinnettä.

Vaikeutena etelä-pohjanmaalta kotoisin olevan Tuulan mukaan näytelmän kirjoittamisessa oli tehdä teksti paikalliselle murteelle, hyvin siinä kuitenkin onnistuen. Esiintyjille hän antoi mahdollisuuden muuttaa vuorosanoja omaan suuhun sopivaksi.

Kyyjärveläiset harrastajanäyttelijät ovat käyneet noin 30 kertaa näytelmän läpi ja harjoitelleet sen kokonaisuudessaan noin kymmenisen kertaa. Näytelmässä esiintyvät: Eevaliisa Hakola, Helena Hietalaakso, Ilkka Härkönen, Erkki Koivisto, Arja Korpeinen, Maija Suuniittu. Lapset: Varpu, Venla ja Vilja Hakola ja Tilla Peuranen, hanuristina on Kalevi Koskinen.