Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

"Kirja on kuin taskussa kannettava puutarha"

13.7.2008 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Liisa Lintulahti arvioi omaa kulttuurikuntoaan: 7 - 8.

Kesän 2008 sateiset kelit eivät ole pikästyttäneet Lintulahden Liisaa: päivälläkin sopii lukea kirjaa. Hän lukee joka päivä, vaikka vain puoli sivua, on lukenut aina. Tällä hetkellä on menossa keltaisen kirjaston Isaac Bashevis Singerin Moskatin suku. Se kertoo juutalaisesta suvusta 1900-luvun alkupuolella Puolassa - elämisen ja olemisen säännöistä.
Liisa valitsee kirjat mikä sattuu silmään -periaatteella. Sukusarjat viehättävät. Keväällä hän luki systemaattisesti Jalna-sarjan 16 osaa, jotka hän oli ahminut aikaisemmin joskus 60-luvun alussa. Nyt kirjat kuitenkin osittain pitkästyttivät ja tuntuivat saman toistolta.
- Olen dekkareitten lukija, Liisa kertoo,  mm. Outi Pakkasta, Harjunpää-sarjaa, Leena Lehtolaista ja suomalaisten lisäksi ruotsalaiset  Mankell, Liza Marklund jne. - Yritän lukea kaikkea, Liisa myöntää, Harry Potter on uusi ihastukseni, mutta Uppo-Nalle on suosikkini.

Muu kulttuurikunto:
NÄYTTÄMÖTAIDE  Liisa: Teatterissa käyn silloin tällöin. Lastennäytelmät viehättävät eniten. Muistiin ovat jääneet ainakin Pekka Töpöhäntä, Kolme iloista rosvoa, Kaislikossa suhisee.

MUSIIKKI Liisa: Radio on aina auki - taustalla - tosin usein puhepuolella. "Välilevyt" on erinomainen ohjelma. Siinä on mielenkiintoisia haastatteluja ja tietoa musiikin tekemisestä.

KUVATAIDE: Sara Hildenin taidemuseo saa  pisteet. Moderni taide ei välttämättä sytytä. Ateneum -  Järnefelt, Edelfelt, Gallen-Kallela - tuli tutuksi jo opiskeluaikana.

ESTEETTISYYS
Liisa: Kaunista on luonto ja luonnollisuus. Ideaali on rauhallinen maalaismaisema, jossa on pihlajia ja järvi, aamupäivä, jolloin on vielä hieman hämyä ja värit ovat pehmeitä, avaruutta.

KIITOKSET
Liisa: Koulu tietyllä tavalla kannusti ja opetti. Oli koululaisnäytäntöjä ja myöhemmin saimme opiskelijalippuja edullisesti. Historian tunnilla kävimme läpi aina myös aikakauden kuvataiteet.

PS. Otsikko on osuva - arabialainen sananlasku. Ja sopii muutenkin Liisalle: hän on myös puutarhan "tekijä".