Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven Hautauspalvelu T:mi Lasse Sauramäki

8.7.2008 Irma Mäkelä / Mediamyllärit ry

Yritystoiminnan Sauramäet aloittivat 1990 luvun alkupuolella.

Aluksi yritys oli nimeltään Kyyjärven Kukka- ja Hautauspalvelu Paula Sauramäki. Valikoimaan kuuluivat hautauspalvelu, kukat ja lahjatavarat.Tuolloin kauppaa pidettiin apteekin viereisissä liiketiloissa. Kauppakeskus Paletin valmistuttua Sauramäet muuttivat yrityksen toiminnan sinne.

Liike sellaisenaan päätettiin lopettaa ja jatkaa hautauspalveluyrityksenä. Nykyisin valikoimaan kuuluvat vainajan kuljetukset, arkut, hautamuistomerkit sekä vanhojen hautamuistomerkkien kaiverrukset ja kunnostukset. Toimintaa varten hankittiin viime syksynä uusi hautausauto.

Seurakunnan toiminnat ovat Lasselle hyvinkin tuttuja, nimittäin seurakunta osti neljän vuoden ajan seurakuntamestarin-, suntion- sekä hautausmaanhoitopalvelut yritykseltä.

Toiminta-alueena hautauspalvelulla on Kyyjärvi ja lähikunnat. Toimintaan kuuluu myös ns. "poliisipäivystykset", jotka hoidetaan kolmen viikon jaksoissa vuorotellen Saarijärven hautauspalvelun kanssa. Työ kutsuu, jos kuolemantapaus on sattunut kotona, liikenteessä tai muissa tapaturmissa. Koko päivystysjakson on oltava lähtövalmiina.

Hautauspalvelu välittää Suomen suurimman arkunvalmistajan SHT-tukun kotimaisia puusta tehtyjä arkkuja. Karstulasta olevan Kotasen arkkuverhoomon arkkuja on myös Lassen edustuksessa. Arkkujen hintatasoon vaikuttavat sekä verhoilu- että puumateriaali.

Lisäksi Lasse tekee keittiöiden saneerauskauppaa, Poutapäivä Oy:n edustajana. Lassen yrityskorttiin voi tutustua tästä.