Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vanhoilla herroilla sihti kunnossa

1.7.2008 Eevaliisa Hakola

Arvatkaapa missä nämä herrat; Eeron, Hanneksen ja Juhon tapasin?

Viispiikkisen eräpalsta kertoi viime torstaina mm. Karstulan-Kyyjärven rhy: Harjoitusammunnat vko 27 ti/pe klo 18, valvoja Aholan hs. Ja kun sattu puheeksi tulemaan, niin ei muuta kuin sinne sitten katsomaan mitä tapahtuu. Kaksikymmentä vuotta olen autoillut ampumaradan tienviitan ohi, ja niin myös tänään, kun ei sinne mitään asiaa ole ollut. No auto ympäri ja perille vain parkkiin. Kyse oli elämäni ensivierailusta ampumaradalle.

Olo tuntui pikkasen orvolta, asuvalintani väärältä ja tuskimpa siellä aiemmin kenenkään olkapäällä on keikkunut punainen unikkolaukku...  No jos olin hämmennyksissä, en ehkä ollut ainoa. Yhtä suuri ihmetyksen aihe taisin olla paikalla olleille vakikävijöille. Koiviston Juho siellä hääri ampumaradan valvojana, kuulemma jo kahdeksas vuosi menossa.

Tiistai-illalle oli varattu paikallaan jököttävä hirvi, johon 75 metrin päästä ammuttiin. Kommentteja kuunnellessa sanoivat sen muistuttavan enempi lehmää. Hirvi oli toki niin kookas että sen näin. Mutta en sitä halkaisijaltaan 23 cm osuma-aluetta. Kokeessa ammutaan neljä laukausta, aikaa saa ensimmäisestä kudista alkaen kulua 90 sekuntia. Ja ase saa olla tuettuna. Tuon verran maallikko kuultua ymmärsi. Ja aiemmin tämä hirvikoe on ammuttu juoksevaan hirvenkuvaan.

No kaikkihan ne siihen osuma-alueen sisälle pääsivät, joku jopa ilman tukea. Vaihtoivat sitten systeemin takaisin liikkuvaan kaksipäiseen hirveen. Siinä oli vissiin enemmän haastetta. Kun niin olivat hyviä tahtäämään. Turvallista siellä oli, asiat tehtiin jämtisti ja rauhassa. Vähän siellä paukku ja sen oppi jo kuulostamaan kenellä oli äänenvaimennin ja kenellä ei. Pari- kolme nuorempaa metsästäjääkin paikalla oli. Reilun tusinan verran kävijöitä kaikkiaan.

Mätäslammilla valvotut harjoitukset jatkuvat kesän myötä, että sinne sitten vaan, kellä luvat ja vehkeet kyseiseen harrastukseen on kunnossa.