Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Onnenpyörä pyöri vinhasti

MLL:n onnenpyörä pyörähti reilut 200 kierrosta Kyyjärven markkinoilla, kiitos kaikille pyörittäjille ja palkintojen lahjoittajille. Kertyneet varat käytetään lasten ja nuorten hyväksi.


Pyöräytä isosta onnenpyörästä Viking Linen lahjakortti!Leiritunnelmia Tilapäistä ja lyhytaikaista apua MLL:n lastenhoitajilta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Makkaranpaistossa Olympos´08 :lla

28.7.2008 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Pitkä makkaratikku oli tällä nuotiolla tarpeen. Tätä kesäevästä paistettiin viimeisenä leiri-iltana.

Kyypartion leirimatka alkoi 23.7. aamulla Essolta kun leirikuljetus nouti kahdeksan kypalaista kyytiin. Neljä heistä meni työläisiksi leirille, kolme sudua leirille ja se viimenen ottamaan aurinkoa... Yksi meidän partioperhe matkasi leirille matkailuauton mukavuuksilla. Kypan kokonaisvahvuus oli 14 + yksi KyyEki hääräämässä pari päivää.

Ekan päivän ohjelmassa oli majoittautumista ja ruokailua ja tietysti yhteinen iltanuotio koko 600 leirilläolijan voimin. Leirillä asuttiin yhdeksässä eri savussa, jossa vahvuus kussakin 50- 60 leiriläistä. Meidän savu sijaitsi lähes leirikeskuksen pihassa. Osa savuista oli ihan metsässä. Leirin teemana oli antiikin Kreikka ja ohjelmina olivat Ateljee, Draama, Olympialaiset ja Maratoni.

Torstaina meillä oli aamusta lähtö maratonille. Neljän tunnin reissun jälkeen odotti välipala ja uiminen. Loppupäivä vietettiin Ateljeessa mölkkyä tehden. Yhteisellä iltanuotiolla laulettiin taas leirilaulua ja jatkettiin matkaa Olympos vuorelle pääjumala Zeuksen johdolla, tavaten lisää mytologian hahmoja. Perjantai toi tullessaan lisää aurinkoa ja meillä vuorossa Olympialaiset. Kuumahan siinä menossa tuli ja Kallavesi virkisti uusiin haasteisiin joita Ateljeessa odotti. Sudenpennun päivä oli ohjelmoitu varsin täyteen, se olikin ainut miinus merkkinen asia koko leirillä. 

Viimeisenä iltana tietysti myös nuotio iltaohjelmineen, jossa viimein päästiin Olympoksen huippu valloittamaan. Iltapalana makkaraa riittävästi. Lauantaina aamupalan jälkeen leirijumalanpalvelus jonka toimitti Eero Holma. Sen jälkeen laskettiin keskiviikko iltana nostettu leirilippu. Sitten pakkaamaan tavaroita ja purkamaan leirirakenteita lounasta välillä nauttien. Tavarat piti pienen matkan päähän raahata linja-autoon lastausta varten ja siinä rytäkässä lähti omille teilleen kulkemaan yksi makuupussi päätyen metsään ihan mystisesti. Pidetään nyt peukkuja että uusi kotimatka sujuu onnistuneesti!

Kyypartion tytöt asuivat leirillä kuopiolaisten Leijona Tyttöjen kanssa, heille KIITOS mukavasta seurasta. Arttu taas löyti omat ystävät Soisalon Samoojista jotka tulivat Leppävirralta. Ja Aino-Kaisa työllisti Marjaanaa löytäessään perheleiristä vertaistaan seuraa. Jani kulki turvanliiveissä niinkuin kala Kallavees ja Heini mestaroi perheleiriä ammattilaisen ottein. 3 x Lynx vahvistettuna Timolla oli täysin sopeutunut työläisten - lue johtajien rooliin. Syöden sisätiloissa posliinilautasilta, ei tiskausta. Johtajakahvilassa hengaten ja saunavuoroa odottaen.

Tällä sudenpentujen leirillä näkyi hyvin että partioon ovat oikein tervetulleita myös lasten vanhemmat. Akeloita eli laumanjohtajia ei ollenkaan ollut liikaa, eli kaikki apu oli tarpeen. Esimerkkinä voisin mainita, että meidän savussa nuorin oli 9 kuukauden ikäinen poika jonka veljet olivat 3 v. ja 6 v. Tämän lisäksi äiti toimi laumanjohtajana ja teki savussa yhteisiä leirihommia. Ihaillen tunnustan, että minusta moiseen ei olisi ollut.

Hyvin järjestetyllä leirillä oli ilo olla mukana. Leiritunnelmaa on vaikea kuvailla, se täytyy itse kokea. Nyt kaikki ne jotka vielä jäivät kotiin, keräämään rohkeutta ensi kesää varten. Silloin on seuraava mahdollisuus osallistua piirileirille. Katselkaa lisäkuvia, ne kertovat jotain meidän neljän päivän puuhistamme. Pari videonpätkää leiristä löytyy sitten joskus elokuussa näiltä sivuilta.