Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kameraseura kiertää

15.7.2008 Eki Holmberg

Mistä lienee löytynyt otsikkokuvan kilpi?

Kuten olen aiemmissa jutuissani sanonut, kesä on kuvauksen kulta-aikaa. Kesällä kierretään ja kuljetaan ja kokemukset on ikuistettava. Kiertäneet ovat myös Virve , Antero ja Tero Ohranen. Sanomatta lienee selvä, että siltä matkalta on kuvasato melkoinen.  Juhannuksen alla Ohraset tekivät , jo perinteeksi muodostuneen, matkan Pohjois Norjaan Varangin alueelle. Mikä heitä vetää yhä uudestaan tälle karulle alueelle? Virvellä oli kysymykseen heti vastaus: rauha, avaruus ja karu kauneus.  Olen itseki käynyt samoilla seuduilla ja  voin yhtyä hänen mielipiteeseen.

Kuvista päätellen taisi tällä "keikalla"  keli olla kohtuullinen. Pohjoisessa matkailtaessa saa aina varautua nopeisiin ja usein rajuihin sään vaihteluihin.  Tällä matkalla kameraa käyttelivät sekä Antero että Tero, joten sato oli melkoinen. Todeta täytyy: "ei ole omena kauas puusta vierinyt" sellainen on kuvan jälki pojalla,  Tämän kaltaisilla matkoilla tulee selvimmin esille digikameran edut. Kuvia voi ottaa runsaasti ja jopa "räpsiä"(ei hyvä!) ja jälkikäteen tarkastella ja poistaa turhat ja epäonnistuneet otokset. Ei ole ongelmia filmin riittävyydestä tai sopivuudesta  kunhan muistikortti on riittävän suuri. Huonoa siinä on se, että tulee ehkä hosuttua eikä aina muista keskittyä oleelliseen. Näin ei kuitenkaan ole lisäkuvien kohdalla.

Jaa, että missäkö on otsikkokuvan Lihavankalanjärvi? Paikka löytyy Saamenmaalta Utsjoelta, ja oikeastan tämä paljastuu kyltin toisesta eli saamenkielisestä nimestä. Kuvia katsellessa tulee helposti mieleen kysymys, miten talvella, pärjäisikö siellä ja olisiko karu edelleenkin kaunista? Sitä sopii pohtia lisäkuvia katsellessa. Kuvatekstien yhteydessä olevat kirjaimet osoittavat kuvan ottajan AO on Antero ja TO on Tero.

Hyvää kesän jatkoa satoi tai paistoi   Kyy Eki