Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Syystunnelmia

Pakina on Annikki Kujalan kirjasta Sitä se on, sinisilmäYhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Get the Flash Player to see this player.

Katso lisäkuvat   

Kiteeläinen Elina Siponen kertoo...

8.9.2008 Irma Mäkelä / Mediamyllärit

Kiteeläinen Elina Siponen s. 1920, kertoo kuinka hän sota-aikana työvelvollisena kuljetti karjalaisen Matilaisen evakko perheen lehmiä Kiteeltä Kyyjärvelle.

Raimo Salo kuvasi ja haastatteli Elinan 3.9.08 Kiteen veteraanitalossa. Elinalla oli kesällä 1941 rankka komennus kolmen muun tytön kanssa. He joutuivat pesemään noin 600 19. Divisioonan eteläpohjalaista kaatunutta miestä Kiteen rannassa. Kuuman kesän takia kaatuneita ei voitu kuljettaa kotikuntiin ja heidät haudattiin tilapäisesti Kiteen kirkkomaahan. Talvella 1942 vainajat kaivettiin ylös ja kuljetettiin kotikuntiinsa haudattavaksi. Divisioonan kaatuneille on pystytetty muistomerkit mm. Jalasjärvelle ja Kiteelle.

Raimolla on tuotannossa useita TV-ohjelmia ja seuraava jouluksi valmistuva ohjelma on ”Juoksuhaudan seurakunta”, joka kertoo rintamalla toimineiden sotilaspastoreiden tarinan. Ohjelmassa kertovat myös veteraanit tunnoistaan.
Katso Juoksuhaudan seurakunta TV1:ltä 23.12.2008 kello 20.00.

Raimo Salo antoi Elina Siposen haastatteluvideon Nopola Newsin käytettäväksi. Editoin videokuvaa lyhyemmäksi internetkäyttöä ajatellen, koko haastattelu on nähtävissä Nopola Newsissä. Suurkiitokset Raimolle kuvamateriaaleista.