Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ari-Pekka vaihtoi autoa

Ari-Pekka Pölkille tulee marraskuussa kolme vuotta täyteen taksiautoilijana.


Pariisiin taivaan alla soi sävel

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Pariisiin taivaan alla soi sävel

Katriina Oinonen 9.9.08

Käydä Pariisissa pikavisiitillä on jaloille haaste. Kun aikaa Pariisissa on vain 3 vuorokautta, täytyy jo kotona päättää mitä aikoo nähdä tuosta 2 miljoonan asukkaan kaupungista.

Lähdimme matkaan Karstulasta bussilla torstaiaamuna klo 5 kohti Saarijärveä, Muuramea ja Seutulaa. Porukkaa matkanvarrelta kertyi melko mukavasti (n. 30 henkeä). Matkan oli järjestänyt Saarijärven yrittäjät ja Matka Töysä, mutta myös Kyyjärveltä matkalle mahtui ainakin 4 henkeä.

Torstaina iltapäivällä olimmekin sitten Pariisissa ja heti alkuun saimme mahtavan tietoiskun kaupungista kiertoajelun muodossa. Tulimme siihen tulokseen, että paitsi asukkaita, niin myös kirkkoja ja museoita siellä on todella paljon. Madeleine kirkko, Invalidikirkko, Sacre-Coeurin basilika Montmartrella ja monet muut kirkot vilahtelivat vain bussin ikkunoiden takana 3 tuntia kestäneen ajelun aikana. Koimme aika hyvin myös iltapäivän ruuhkan Pariisin liikenteessä. Autot, polkupyörät ja skootterit puikkelehtivat ”sulassa” sovussa kaduilla käsi- ja äänimerkkien avustamina. Illalla kahdeksalta pääsimme viimein hotelliin, pikainen ruokailu läheisessä ravintolassa ja me ainakin olimme valmiit yöpuulle.

Perjantaina aamupäivällä meille oli järjestetty mahdollisuus tavata ranskalainen yrittäjä. Vuonna 1988 Suomesta Ranskaan muuttanut Tiina Kustula tuli kertomaan meille omasta yrityksestään ja yrittämisestä Ranskassa. Tiina myy suomalaisia harvestereita ja puutavarakuormaimia ranskalaisille puunkorjuuyrittäjille. Yrittäjänä oleminen Ranskassa on aika erilaista kuin Suomessa ja me ainakin totesimme, että Suomessa on paljon mukavampi olla yrittäjä kuin Ranskassa. Esimerkiksi pankkien kautta maksaminen ei ole Ranskassa olleenkaan yleistä (Tiinan asiakkaista vain yksi käyttää tilisiirtoja) eli laskut maksetaan siellä edelleen shekeillä. 

Perjantai iltapäivä ja lauantai olivatkin sitten varattu kaupunkiin tutustumiseen. Jos haluaa nähdä Pariisia mahdollisimman paljon ja monipuolisesti ovat metro ja omat jalat paras tapa tutustua kaupunkiin. Me olimme päättäneet, että Eiffel-torni, Louvren Mona-Lisa, Sacre-Coeur ja Seinen risteily  tulisi tällä matkalla nähdä. Hyvin ehdimme kaikki nämä näkemään. Lauantai-iltana jaloissa kyllä tuntui, että olipa tullut käveltyä aika monta askelta.

Sunnuntaina oli kotiin paluu ja yöllä tulimme linja-autolla Karstulaan ja siitä vielä autolla kotiin väsyneinä, mutta tyytyväisinä matkaan.