Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

"Eihän tätä koulupäiväksi uskoisi"

11.9.2008 Satu Kainu/perusopetus

Lauantaina 6.9 Nopolan alakoululaiset retkeilivät Alajärvellä Pyhävuorella.

Näin 5. luokan tytöt muistelivat retkeä:

 Lähdimme klo 9 koululta linja-autolla kohti Pyhävuorta. Kun saavuimme Pyhävuoren juurelle linja-automme kyytiin liftasi outo ilmestys joka esittelyn jälkeen paljastui Pyhävuoren vakituiseksi asukiksi, 300-vuotiaaksi Kuusenkerkkä-peikoksi.

Päästyämme linja-autosta Kuusenkerkkä laittoi noella kasvoihimme merkin joka osoitti metsänväelle ettemme ole kutsumattomia vieraita. Peikko lähti viemään pienemmät oppilaat Peikonpolku kierrokselle, me jäimme paistamaan nuotiolle makkaraa ja syömään eväitä. Eväiden jälkeen seikkailimme nuotion läheisyydessä ja etsimme "timantteja" kallioseinistä.Löysimme yhdessä poikien kanssa luonnon muovaamia kalliomaalauksia.

Sitten peikko saapui hakemaan meitä ja lähdimme hänen opastamana Pyhävuoren huipulle Toivomuspuun luokse. Toivomuspuu oli vanha kurttuinen käppyrä mänty. Puuta saattoi halata ja esittää toivomuksen. Toivoimme esim. lemmikkieläimiä ja muuta mukavaa. Vuoren huipulta avartui mahtavat maisemat; metsää, Lappajärvi saarineen ja suuria kallioita.Kävimme katsomassa peikon asuinluolaa. Luolassa majaili juuri silloin Kuusenkerkän peikkokaveri joka poti kivuliasta hammassärkyä; siispä luolaan ei ollut meillä asiaa.

Seuraavana kohteena oli Pyhävuoren erakko-Jaakon asumus. Siitä laskeuduimme puuportaita pitkin nuotiokiville ihastelemaan luontoa ja huilaamaan  ja tietenkin syömään lisää eväitä. Nuotiopaikka oli mahtava suurine kivineen ja kallioineen. Sieltä palasimme Peikonpolkukierrosta pirkin linja-autojen luo.Retkipaikka oli mieliinpainuva ja sää hieno!

Paluumatkalla ennätimme vielä tutustua Alajärven keskusta rakennuksiin ja nähtävyyksiin mm. Alvar Aallon suunnittelemiin taloihin. Koululle palasimme klo 14. Retki oli mukava, katse lepäsi kauniissa maisemissa. Hirvikärpäset eivät olleet riesana. Suosittelemme Pyhävuorta kaikille jotka pitävät hienoista maisemista.

Jutun otsikko on yhden toppuluokkalaisen pojan tokaisu matkalla kohti Pyhävuoren huippua.

PS. Parin tytön reppuun tupsahti mukaan pari peikkolasta joten pitäkää kylillä silmät auki..