Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Olipa reissu

1.9.2008 Eki Holmberg

Syksy alkoi ja Kameraseura pyörähti käyntiin. Miten lienee kävi "marjareissulla"

Otsikkokuvasta voi päätellä, että kiire on tullut(kummalle?) ja marjat jääneet. Totuus on kuitenkin hieman toinen. Lähikontakti  ei itse asiassa häirinnyt kumpaakaan, ei  kontiota ,eikä kuvaajaa. Syksyn ensimmäisessä kerhoillassa ihailtiin Niemisen Esan kuvia  Suomusalmen saloilta . Kunnan koillisnurkassa , Martinselkosessa, vanhalta rajavartioasemalta järjestetään karhukuvausretkiä, turvallisest. Tämän retken kuvia ihmeteltiin  ja niitä löytyy lisäkuvista kaikkien katseltavaksi. Ei siis suinkaan ollut kyse  tavallisesta marjaretkestä täällä lähinurkilla vaikka täälläkin saattaa eteen ilmestyä "nalle". Kuvien  "nallet" ovat ihka aitoja korpiotuksia ja saivat nopeasti jalat alleen oudosta äänestä. Toki oli syytä pysyä visusti kojussa otsojen ollessa paikalla.

Syksy ei tänään syyskuun ensimmäisenä enää koputtele ovelle ,vaan on jo raottanut sitä. Etelässä kuuraa ja Lapissa luvattu lunta tuntureille.Luonto on väriä täynnä ja lintujen syysmuutto on ehtinyt jo pitkälle. Kurjet ja joutsenet  soittelevat pelloilla lähtösignaalejaan. Puolukat ovat "punastuneet - siellä missä niitä sattuu olemaan. Sieniäkin löytyy. Kuvauksen kannalta syksy on  ehkä lähes parasta retkeilyaikaa. Luonnossa kesän ylenmääräinen vihreys on vaihtumassa värien kirjoksi ennenkuin se  lopullisesti asettuu talven lepoon. Kannatta siis pysähtyä katselemaan ympärilleen ja havaita  luonnon koko komeus. Kameraseurassa tämä aika on odotettua ja tulosta syntyy.

Seuraava kerhoilta on 9. syyskuuta . Silloin on taas kuvisluokassa uutta nähtävää ja joukkoomme mahtuu harrastuksesta kiinnostuneita. Ei muuta kuin mukaan vaan. Lisäkuvien karhukuvat ja joutsenkuva /Esa Nieminen,muuta  Eki Holmberg

Tapaamisiin   Kyy Eki