Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Mehtään, mehtään, marjaan tai patikoimaan

19.9.2008 Eevaliisa Hakola

"Syksy jo saa, harmaa on maa" Eihän se noin ole, eihän?

En minä ruskan päälle mitään ymmärrä, mutta upea väritys tuolla luonnossa on. Jos ei ole koivut keltaisena, niin muuta väriä sieltä läheltä maankamaraa löytyy. Kuun vaihteessa sain talsia Kuusamon Karhunkierroksen siippani kanssa. Se ei ollut vielä ruskaviikko - ei luonnossa, eikä siinä patikoijien määrässä mitattuna. Eli kierroksella oli hiljaista ja kämpissä oli tilaa majoittua. Sai olla omassa rauhassaan.

Eikä tuolla kuuluisalla karhunkierroksella edes eksy. Siitä pitää huolen reitin jatkuva käyttö ja erittäin selkeät opasteet. Vaan mitä tapahtuu kun lähdet lähes kotikonnuilla patikoimaan? Isoa Hiekkaa ei löydy sitten ei millään! Piispalasta menee Isoon Hiekkaan Kivijärven rannalle patikkapolku. Lähettiin kaverin kanssa niin myöhään liikkeelle, että lyhennettiin vähän matkaa ja Sinisen tien varresta suunta polulle. Hyvin oli merkitty sinisin maalitäplin reitti puustoon. Pienen soutuveneen olis tarvinnu polun alkupäässä, oli se siis niin märkä, jotta olisko pitkoksetkaan auttanu?

Kuusi kilometriä menee hyvin ja sitten on iso kyltti -Iso Hiekka- 2km. Vaan tämän jälkeen tulee pian risteys jossa ei opastetta. No sinistä täplää näkyy oikealla puissa, valitaan siis se tie. Joo, tien päässä on parkkipaikka, tämä se on! Mitä siitä vaikka järvi ei puuston takaa näykkään, niinkuin molemmat muistelemme. Mehtään vaan kun kerran sinistä täplää näkyy! No, sitten tuli hakkuuaukko ja taplätkin hävis. Nauraen palaamme takaisin ja valitsemme sen toisen tien. Vielä on yksi tienhaara valittavana koska opastetta ei ole, eikä täpliä. Nyt meni tuurilla oikein ja päästiin itse asiaan, makkaranpaistoon:)

Sen verran just kerkesi tuolla karhunkierroksella pysähtyä, että muutaman kuvan ehti napata. Siskoni ihmetteli moista hulluutta - "aijoo nyt autolla rapiat viis tuntia, että pääsöö mehtään kävelemmään." Niin, mitäs siihen nyt sanois, varsinkin kun päässäni jo hautui uusi reissu...