Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kattava kattaus musiikkia herättää elokuvahistoriaa

21.10.2008 Jaakko Tahkolahti/ Irma Mäkelä/ Mediamyllärit

Karstulan Mieslaulajien menestysesitys Poikki! Poikki! jatkuu koko syksyn ajan

Suomalaisen elokuvan historia herää taas eloon musiikin välityksellä, kun Karstulan Mieslaulajien viime keväänä alkanut, suuren suosion saanut konserttisarja Poikki! Poikki! jatkuu nyt syksyllä.

Esitys on itse asiassa näytelmällinen konsertti, jonka yleisö on mukana kuvitteellisen televisionauhoituksen teossa. Ja kuten aina, tekevälle sattuu, myös tv-studion työntekijöille. Nauhoitus keskeytyy, kun ilmastointilaite hurisee liian äänekkäästi tai siivooja työntyy studioon kesken esityksen tahikka kuorolaisen ratkennut housuntakamus tarvitsee järjestäjältä hakaneulaa.

Romantiikkakin jyllää ja hormonit hyrisevät studiossa; pitkän jahkailun jälkeen studion järjestäjä tohtii pyytää ohjelman ohjaajaa nauhoituksen jälkeen kanssaan syömään kiinalaiseen ravintolaan ja saa suureksi riemukseen myöntävän vastauksen.

Mutta eipä sen enempää esityksen ”juonipuolesta”. Musiikki on kuitenkin Poikki! Poikki! –shown pääasia, ja Karstulan Mieslaulajien työ on taattua laatua.

Kuoron johtaja, musiikin monitoimimies Olli Oikari, joka on aikoinaan hyväksytty porukkaan, vaikkei vieläkään täytä kuoron ensimmäistä pääsyvaatimusta (harmaat hiukset), on koonnut ja sovittanut melkoisen kattavan kattauksen, 24 laulua suomalaisista elokuvista aina 1930-luvulta tähän päivään saakka.

Charmikkaan harmaan äijäköörin lisäksi lavalla ovat elokuvaorkesteri Biorytmi sekä vierailevat laulusolistit Salla Krok, Marja-Leena Lehtonen, Kyllikki Hokkanen ja Sanna Honkonen puhumattakaan solisteina esiintyvistä kuoron jäsenistä, joista on erityisesti mainittava ”Karstulan tangokuningas” Juhani Paananen.

Väriä esitykseen tuovat myös ”Leningrad Cowboysin ja Puna-armeijan kuoron” Delilah, tervahöyry Prinsessa Armadan räppäripoika, pari tanssilla höystettyä numeroa, Olli Oikarin saksofoninsoitto sekä ”huumoripotpuri”, jossa vilisee elokuvahistoriamme keskeisiä hahmoja Pekasta ja Pätkästä Uuno Turhapuroon.

Kapellimestariakin vaihdetaan parissa numerossa, kun Oikari siirtyy pianon ääreen ja eteen tulee kuoron entinen johtaja Eero Jokela. Hänen johdollaan Kaj Chydeniuksen laulu Sinua, sinua rakastan nousee yhdeksi konsertin huipentumaksi.

Jaakko Tahkolahti
Kirjoittaja on Karstulan Mieslaulajien alokasjäsen, joka ei ole mukana suurproduktiossa, vaikka täyttääkin kuoron ensimmäisen pääsyvaatimuksen.

Esitykset ovat loka-marraskuussa Karstulan Laaksolan koulun auditoriossa, mutta konserttisarja päättyy ja huipentuu esitykseen Jyväskylän Paviljongissa 30. marraskuuta kello 15.

Myös esityksen lauluista koostettu levy tulee markkinoille joulumyyntiin!Tarkemmat tiedot esityksistä ilmenee mainoksista ja nettisivulta www.mieslaulajat.fi