Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kulttuurikuntoa kohottamaan

5.10. Tuula Eerola/kulttuuritoimi

Jo puoli tuntia kulttuuria kolme kertaa viikossa riittää ylläpitämään kulttuurikuntoa. Hanki itsellesi hyvä elämä!

Nyt voit tarkkailla omaa kulttuurikuntoasi kuntokortin avulla. Valtakunnallinen kampanja alkoi lokakuun alussa, ja siitä tulee televisioonkin ohjelmasarja syksyn aikana. Vielä pitää muistuttaa, että itse tekeminen ja kulttuurin kuluttaminen ovat yhtä arvokkaita. Toinen maalaa tauluja tai kirjoittaa runoja, ja toinen käy taidenäyttelyssä tai lukee runoja, ja kumpikin saa yhtä monta kuntopistettä. Mainio tilaisuus on rikkoa rajojaan ja tehdä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan halunnut tai uskaltanut, ja syynä on ollut ennakkoluulo.

Kulttuurikuntokortteja on saatavana kirjastosta, kunnantoimistosta, terveyskeskuksesta, Mediamylläreiltä, Osuuspankista, kylätuvalta, ja sen saa itsekin tulostettua osoitteesta www.kulttuurikunto.fi. Sieltä voit myös lukea lisää kyseisestä asiasta, mm. mitä ehdotuksia Heli Laaksosella on kulttuurikunnon kohottamiseksi. Kortissa on täyttöohjeet. Hae itsellesi oma kulttuurikuntokortti. Niitä on jaettu tähän mennessä jo yli 120 000 kpl. Jos haluat olla mukana arvonnassa, kirjoita kortin kääntöpuolelle nimesi ja osoitteesi ja palauta kortti ajalla 1.-12.6. kirjastoon tai kunnantoimistoon. Kaikkien nimellisten korttien kesken arvotaan jotain kultturellia.

"Kulttuurin harrastaminen pidentää ihmisen elinikää." Näin otsikoi eräs ruotsalainen lehti tutkimusta, joka oli tehty Lundin yliopistossa. Itse tarkoitus ei ole ainoastaan eliniän pidentäminen, vaan laadun parantaminen. Henkistä kulttuuria ja liikuntaa sopivassa suhteessa kunkin kuntoon ja harrastuneisuuteen pitää sekä fyysisen kunnon että mielen terveenä.