Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Operaatio Nälkäpäivä onnistui hienosti!

Operaatio Nälkäpäivä järjestettiin tänä vuonna 25.-27.9.2008 Paletin pihassa torstaista lauantaihin ja samalla ympäri Kyyjärveä kierisivät lipaskerääjät.


Mediamylläreiden virkistyspäivän satoaTERVEYSASEMAN TIEDOTUKSIAWANTED!Tarvitsetko turvalaitteistoa esim vanhuksen turvaksi?

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Mediamylläreiden virkistyspäivän satoa

7.10.2008 Irma Mäkelä / Mediamyllärit

Harsunkankaan laavun ympäristössä hyöri sunnuntaina 5.10. joukko innokkaita puolukanpoimijoita.

Sangot ja poimurit kumisivat komeassa männikössä, kun väki pyrhälsi metsikköön. Ensiksi tietysti sytytettiin nuotio laavun eteen, jonka loimussa makkarat tiristettiin; kuoret sopivan rapeiksi ja sisukset kuumiksi. Lillvisin Tuulan keittämät kahvit juotiin makkaransyönnin lomassa vehnästen ja piparien kera, no oli siellä mehuakin tarjolla. Jo oli jokaisella suu makeana herkuista ja vatsa pullollaan.

Osa poimijoista lähti puolukanpoimintaan ennen kahvittelua ja syöntiä, mutta useimmat vetäisivät heti aluksi pari makkaraa; olivat ne niin houkuttelevan näköisiä ja makuisia. Menoa se ei kuitenkaan haitannut, hiukkasen kankea olo tuli kumartua varpujen ylle napsimaan lokakuun mehukasta puolukka-antia.

Puolukoita kertyi reilusti pari sangollista, jotka siivottiin heti poimimisen jälkeen. Maanantaina ne toimitettiin Kivirannan keittiöön, jossa Timo Lahti otti ne kiitellen vastaan. Puolukoita ei tänä syksynä kaikin paikoin ole kovin runsaasti. Kevään hallayöt kukinnan aikaan verottivat satoa, mustikkasatohan oli lähes olematon.

Kyyjärven Mediamyllärit kiittää kaikkia syyspäivän tapahtumaan osallistuneita. Tehdään ensi syksynä sama tempaus, jotta saadaan tapahtumasta ”perinnepuolukanpoimintapäivä”!