Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Virtuaaliset oppimisympäristöt

16.10.2008 Kyyjärven Mediamyllärit ry - Aaro Toppinen

Tervetuloa tutustumaan myllylle torstaina 16.10 klo 16.30 alkaen.

Kyyjärven mediamyllärit ry järjestää yhteistyössä Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry:n sekä Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksen kanssa tutustumistilaisuuden uudentyyppiseen oppimisympäristöön.

Videokuvaa ja ääntä on internetissä siirretty jo pitkään, mutta toiminta saa täysin uuden ulottuvuuden kun oppimisympäristön käyttöliittymäksi valjastetaan virtuaalimaailma, tässä tapauksessa Second Life.

EduFinland saari avattiin kesän kynnyksellä ja syksyn mittaan erilaiset testaukset ja jopa koulutukset ovat käynnistyneet eri muodoissaan. EduFinland saarella ovat mukana Helsingin yliopiston ja SKAF ry:n lisäksi mm. Tritonia, HAMK, SAMK, Otavan Opisto ja monet muut.

Illan ohjelmasta sen verran, että SKAF ry:n edustajat Riitta Liski ja Irma Syrén esittelevät Kansalaisfoorumia ja Second Lifeä klo 16.30 alkaen. Noin klo 16.45 IT-kouluttaja, verkkopedagogi Päivi Svärd pitää luennon Hyvästä kokouskäytännöstä eli miten esimerkiksi yhdistyksen kokous viedään sutjakkaasti läpi sekä muutamia muita esimerkkejä yhteistoiminnalisista toimintatavoista.

Klo 17.00 alkaa Helsingin yliopiston alueella Studia Generalia luento, jota voidaan seurata videostiimin välityksellä. Syksyn luentosarjojen aiheena on Suomi Ruotsi kohtalonyhteys 1809 eli sarja liippaa läheltä tänä kesänä täälläkin esillä olleita tapahtumia. Syventävää taustatietoa on siis luvassa.
Professori Riitta Hjerppe kertoo aiheesta Venäjä-yhteys vauhditti Suomen teollistumista ja professori Bo Lönnqvist puolestaan aiheesta Muodostuiko Suomelle identiteettiä.

Tilaisuuden eräänä tavoitteena on myös konkreettisesti ilmentää virtuaalimaailman mahdollisuuksia, kyseisessä tapauksessakin kolmeen neljään eri tilaisuuteen ehtiminen samana iltana reaalimaailmassa lienee mahdotonta. Aikaisemmin ympäristö on toiminut lähes moitteetta, mutta ainahan jotain demoefektejä saattaa ilmetä ja nähtäväksi jää ehditäänkö yhteenkään:)

Siitä huolimatta, tervetuloa tutustumaan.