Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lämmin kiitos yhdessäolosta Kyyjärven ystäville

EL:n Perhon yhdistyksen pj. Eira Riihimäki lähetti viestin meille kyyjärveläisille.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Viisas vanhuus

3.10.2008 Elina Honkola ja Hanna-Mari Korpeinen, kuvat by Tero Ohranen.

Me 9.-luokkalaiset "paparazzit" osallistuimme vanhusten virkistyspäivään Kivirannassa ke 29.10.

Saavuimme paikalle vähän ennen tapahtuman alkua. Pöydät oli katettu hienosti, ja yleisöä saapui paikalle runsaasti.

Päivä käynnistyi iloisella musiikkijumpalla, jonka piti fysioterapeutti Tiina Mäntynen. Venyttelyjen jälkeen vuorossa oli ekaluokkalaisten lauluesityksiä, eli 14 reipasta oppilasta lauloivat Marja-Tertun ja Satun avustuksella. Anneliina Keisala säesti ja myös oppilailla oli rytmisoittimia mukana.
Henriikka Korpeinen, yksi esiintyjistä, kertoi, että he laulavat laulut

Lähtekäämme metsään, Nalle Puhin sadelaulu, Asikkalan puiset rattaat  ja Mä oon niin pienoinen.
Henriikkaa jännitti kovasti, mutta esitys meni hyvin ja "leikit oli parasta." Hän kertoi, että he olivat harjoitelleet kaksi viikkoa.


Anna-Maija Oikari kertoi viikon teemasta: Viisas vanhuus. Tarkoituksena on saada vanhoille ihmisille viihtyisyyttä vanhuuteen. Hän kertoi terveysasioista: niin fyysisistä kuin henkisistäkin; mm. päiväkirjat ja sanaristikot pitävät mielen terveenä. " Vanhuus ei tule yksin " ; aistit ja voimat heikkenevät, tulee kaikenlaisia vaivoja. Vanheneminen ei ole hallinnassamme, mutta me kaikki vanhenemme ja se pitää hyväksyä. Iäkkäillä ihmisillä on takana paljon elettyä elämää ja kokemusta, mutta myös edessä uusia kokemuksia ja asioita. Isovanhemmilla on paljon annettavaa lapsenlapsille, esim. hyvät tavat ja kaikki pienet arkiset asiat, mutta myös toivoa ja turvaa. " Vanhuus on kuin juusto, se on syötävää ennen kuin se loppuu."
 
 Seuraavana laulettiin kanttori Minna Erkkilän säestyksellä kansanlauluja: On suuri sun rantas autius, Taivas on sininen ja valkoinen ja Karjalan kunnaillailla.
  Kyyjärven oma TÄHKÄT-kuoro esitti laulut Tämä taivas, tämä maa ja Lähtevien laivojen satama.

Laulujen jälkeen sos. johtaja Heli Vertanen tuli kertomaan mm. Kivirannan viihtyisyyden parantamisesta ja tilojen laajentamisesta. 

  Ruokailua odotellessa Maija Suunnittu esitti pari runoa.

     Kun kaikki olivat syöneet, apteekin Kirsi Asplund kertoi särkylääkkeistä. Sitten sosiaalityöntekijä Päivi Nivala puhui ikääntyvien ihmisten sosiaalipalveluista.
   Vuorossa oli kaikenlaista muuta ohjelmaa; yhteislaulua Minna Erkkilän säestyksellä ja runoja Annikki Kujalan kertomana. Oli myös Sulo Tammisen tarinointia ja Antero Huhtalan filmi: Lintulahden taistelu.
  Rovasti Olavi Vallivaara piti hartauden ja lauloimme virren. Ennen kahvitusta TÄHKÄT-kuoro esiintyi jälleen ja kahvituksen jälkeen tilaisuus päättyi.

Haastattelimme vuonna 1912 syntynyttä Laina Mäkelää
 
  Mitä mieltä olette virkistyspäivästä?
        - Hyvähän tämä, kun ei ole pitkään aikaan käynyt missään. Pidän kovasti laulamisesta, erikoisesti kansanlauluista. Suuri sun rantas autius on kaunis laulu.

  Käyttekö Te mielellänne erilaisissa tilaisuuksissa?
       - Ennen, kun oli siinä iässä ja siellä oli nuoria ihmisiä, mutta nyt ei enää tahdo jaksaa.