Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven jätevedenpuhdistamohanke etenee

13.11.2008 Erkki Sorsamäki

Kyyjärven jätevedenpuhdistamon rakentaminen betonivalutöiden osalta loppusuoralla

Tiistaina 11.11.2008 pidettiin Kyyjärven jätevedenpuhdistamon rakentamishankkeeseen liittyviä kokouksia. Rakennustoimikunta kokoontui aamulla klo 9.00, työmaakokous pidettiin klo 10.00 ja sen jälkeen vielä hankkeen  Eakr- rahoitukseen liittyvä ohjausryhmän ensimmäinen kokous. Ohjausryhmä koostuu  Keski-Suomen ympäristökeskuksen, Keski-Suomen liiton ja rakennuttajan Kyyjärven kunnan edustajista. Rakennuttajaa edustaa jätevedenpuhdistamon rakennustoimikunta.

Ennen työmaakokousta tutustuttiin työmaan tilanteeseen, josta yllä oleva valokuva. Valokuvassa näkyy oikealla mm. bioroottori, joka on jo asennettu paikoilleen. Muitakin koneteknisiä töitä on suoritettu kuten putkitöitä ja etuselkeyttämön laahakoneisto asennettu. Rakennusteknisten töiden osalla betonivalutyöt pääosin tehty ja sokkelielementit asennettu Ensi viikolla on vuorossa seinäelementtien ja ontelolaattojen asennus. Siirtoviemäristä on asennettu noin kolmasosa. Koskiniemen jätevedenpumppaamon saneeraus ja kaukovalvontaa koskevat tarjoukset hyväksyttiin.

Kvr- urakan alkuperäinen  valmistumisaika oli helmikuun 2009 loppuun mennessä. Kvr- urakoitsija haki valmistumiseen kuukauden lisäaikaa, joka myönnettiin työmaakokouksessa. Näin ollen hanke valmistuu 28.03.2009.

Kvr-urakoitsijana toimii T&A Mämmelä Oy Kalajoelta. Rakennusteknisten töiden aliurakoitsija on Savo-Karjalan Vesihuolto Oy Kuopiosta.  Sähkö-ja automaatiotöiden aliurakoitsija on Slatek Ky Oulusta.Siirtoviemärin urakoi Maanrakennus Reima Hänninen Ky Perhosta. (katso myös lisäkuvat)