Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tapio Lintulahti 70 vuotta

19.11.2008 Minna Erkkilä

Lintulahden tilan kolmastoista isäntä, Tapio, täytti 70 vuotta viime sunnuntaina, 16.11. Hän viettää leppoisia, mutta touhuntäyteisiä eläkepäiviä kotitilalla Kyyjärven rantamilla.

Tapio joutui opettelemaan isännyyttä jo nuorena poikasena oman isän kuoltua äkillisesti  melko nuorena v. 1951. Virallisesti hänestä tuli sukutilan isäntä maamieskoulun ja armeijan jälkeen v. 1960.

Karstulasta löytyi puolisoksi Jokisen Riitta, jonka kanssa avioliitto solmittiin v. 1965. Seuraavina vuosina syntyivät lapset Tiina ja Jukka sekä vielä Hanna -tytär v. 1974. Tilanpito oli aktiivista ja kehittyvää ja yritteliäs isäntä oli pian mukana myös monissa kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustoimissa. Yhteisten asioitten hoito vei Tapio -isännän aikaa yhä enemmän ja tilalla päädyttiin muuttamaan tuotantosuuntaa lypsykarjasta emakkosikalaksi. Tällä järjestelyllä työ keveni niin, että Riitta pärjäsi töissä yksinkin Tapion ollessa poissa.

Tapio on pitkän linjan kunnallispoliitikko. Kyyjärven kunnanhallituksessa hän oli mukana pitkälti yli kolme vuosikymmentä, siitä suuren osan puheenjohtajana. Valtuustovuosiakin kertyi mittava määrä. Myös maakuntapolitiikassa Tapio oli aktiivisesti noin 20 vuotta, kunnes tuli aika luopua velvollisuuksista ja antaa tilaa nuoremmille. Lähes kaikki luottamustoimet Tapio jätti kerralla vuonna 2001 eikä ole katunut päätöstään. Pitkästä ja ansiokkaasta toiminnasta yhteiskunnallisissa tehtävissä hänelle myönnettiin kunnallisneuvoksen nimi ja arvo vuonna 1995.

Sikalanpito loppui kokonaan vuonna 1999. Sen jälkeen Lintulahden pelloilla viljeltiin viljaa vielä vuoteen 2005 saakka. Kukaan lapsista ei enää jatka viljelyä, vaan he ovat löytäneet elämäntehtävänsä muualta.

Nyt eläkkeellä ollessa on aikaa riittänyt omillekin harrastuksille. Erityisen kiinnostunut Tapio on Suomen lähihistoriasta ja maailmanpolitiikasta, joihin hän on perehtynyt mm. lukemalla entisten vaikuttajien muistelmateoksia.

Eläkeliiton toiminta on Tapiolle tärkeää ja siinä hän on ahkerasti mukana. Aikaa jää vielä rakkaalle liikuntaharrastuksellekin, golfille. Yhdessä Riitan kanssa he osallistuvat myös eläkeläisten kuoron, Tähkien, harjoituksiin ja esiintymisiin. Kun kotikartanollakin riittää vielä kaikenlaista puuhastelua, ei ajanvietto-ongelmia ole. Todeksi joutuu monesti toteamaan sen sanonnan, että eläkkeellä ollessa se vasta kiire onkin.

Lapset ja etenkin lastenlapset Niilo, Miina ja Eemil ovat mummolle ja papalle maailman tärkeimmät ihmiset, joita odotetaan hartaasti kylään ja joiden luokse ikävän tullen lähdetään vierailulle milloin Porvooseen, milloin Raumalle tai Jyväskylään.

Suuret syntymäpäiväjuhlat on aikanaan vietetty, joten tällä kertaa päivänsankari juhli vain oman perheen ja lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa. Saakoon elämä Lintulahdessa olla tulevinakin vuosina onnellista ja Jumalan siunaamaa.