Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (3)

Hyvin nukutun yön ja ravitsevan aamiaisen jälkeen jatkoimme matkaa eteenpäin.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Moottoripyörällä Tiipetiin (4)

12.11.2008 Teksti ja kuvat: Erkki Peura / AT

Saapuminen Yinchuan:iin. Seuraava mielenkiintoinen kohta oli Nei-Mongolia ja Ningxia provinssien rajanylitys.

Ningxia oli säästynyt SARS:lta, elikkä ei yhtään todettua tapausta. Kun pääsimme rajalle meidät pysäytettiin ja yhdessä vaiheessa odotellesamme tuntui, että matkan pää oli tälle kertaa tästä. Siinä sitten odoteltiin ja katsottiin kuinka liikenne sujui molempiin suuntiin mutta meitä ei päästetty kumpaankaan suuntaan. Rajapaikan ohittaneiden ajoneuvojen renkaat ruiskutettiin jollain desinfiointiaineella. Kun vihdoin kaikkien henkilöiden ja pyörien tiedot oli taasen kerran kirjattu johonkin kirjaan ja tarpeelliset soitot soitettu saimme luvan jatkaa matkaa. Pyörät tietenkin ruiskutettiin kokonaan, ei siis pelkästään renkaat. Nyt kun oli desinfioitu pyörä alla niin mikäs siinä oli jatkaa matkaa.

Vihdoin Ningxia:ssa ja muutaman tunnin päästä Yinchuan:sta, provinssin pääkaupungissa. Ningxia on todella mielenkiintoinen provinssi sillä siellä suhtaudutaan moottoripyöräilyyn hyvin positiivisesti. Olimme olleet vuosi aiemmin kokoontumisajossa, ainoat laowait (ulkomaalaiset) jotka olivat ajaneet koko matkan tilausuuteen omilla pyörillään. Meitä (Tatu, Jari and minä) oli silloin kohdeltu kuin kuninkaita. Sama kohtelu jatkui myös tällä kertaa. Tatun vaimo oli ilmoittanut paikallisille meidän tulosta ja kun pääsimme kaupunkiin meitä odotti yhteinen illallinen heidän kanssaan. Tällä kertaa muutamat ihmiset jotka olisimme halunneet tavata olivat jossain muualla mutta nämä uudet tuttavuudet olivat yhtä mukavia kuin vanhat tutut.

Vietimme muutaman päivän Yinchuan:ssa pyöriä huoltaen ja ostaen muutamia lisätarvikkeita Tiipettiä varten joista paikalliset olivat meille kertoneet.