Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Riihitystäkö?

13.4.2009 Eki Holmberg

Riihitys on tärkeä osa partion toimintaa ,mutta ei aivan otsikkokuvan kaltaista.

Juuri nyt monet asiat partiossa uusiutuvat, mutta riihitys on ja pysyy sillä se on osa partion perinnettä. Riihitys on eräänlainen testi (ei tentti) ohjelmakokonaisuuden päätteeksi. Vanhoilla lippukunnilla on aivan omat perinteiset riihitysrituaalinsa, joita on noudatettu vuosikymmeniä.

 Partiotoiminta Suomessa painii juuri nyt suuren muutoksen kanssa. Piirit ovat muuttuneet, ikäkausiryhmät  muuttuvat ja  ohjelmat muuttuvat. Perinteet kuitenkin säilyvät sekä partion periaatteet ja perusteet. Maailman partiolaiset täyttivät pari vuotta sitten 100 vuotta ja ensi vuonna täyttää Suomen Partiolaiset  juhlavat 100 vuotta.Juhlavuosi näkyy partion toiminnassa jo tänä vuonna ,mutta huipentumat ovat tietenkin vuonna 2010 kuten esimerkiksi  "Suurleiri Kilke " Evolla.  Uudet ohjelmat ja ikäkausiryhmät pitäisi saada toimimaan juhlavuoden kuluessa ja siinä riittä haastetta kaikille lippukunnille. Kyypartiossa on jo osittain alkaneet  uudet tuulet puhaltaa ja haastetta tosiaan on, sillä meitä vaivaa vapaehtoisten vetäjien pula. Ongelma ei tietenkään ole yksinomaan Kyypartiolla. Sama vaiva on toki monilla Suomen Partiolaisten lippukunnilla. Tällä hetkellä homma on vielä ns. hoituussa, mutta ensi syksynä on tiukat paikat edessä voidaanko ottaa uusia jäseniä. Partion periaatteena on kuitenkin ettei ketään halukasta jätetä ulkopuolelle. Kypartiolle tulee juhlavuonna  ikää 25 vuotta, toivottavasti ei "KyPa:n" luikertelu pääty.

Uuden ohjelman myötä on entistä näkyvämmin otettu mukaan myös aikuiset. Partion tulevaisuus ei siis ole yksin nuorten harteilla vaan myös meillä aikuisilla, partiolaisten vanhemmilla  ja kaikilla joilla on halu toimia nuorten parissa toteuttamassa erittäin monipuolista ohjelmaa, on mahdollisuus olla mukana toiminnassa, jossa jokainen on  "kunkku"(vilttiketjua ei ole).

Ensi viikolla on  (20. - 26.4.) vietetään perinteistä partioviikkoa. Partiopaikkakunnilla viikko näkyy erilaisina tempauksina ja tapahtumina. Kyypartio aloittaa viikon sunnuntaina 19.4. Silloin pidetään partiokirkko. Tilaisuus on iltakirkko ja sen toimittaa Karstulan kirkkoherra Seppo Tiainen. Partiolaiset  toimivat lukijoina ja kolehdin kantajina sekä luovat tilaisuuteen partiomaista rekvisiittaa. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla mehua,kahvia ja nisua. Kahvitilaisuuden yhteydessä voimme myös pohtia  ensi vuonna 25 vuotta täyttävän lippukuntamme tilaa ja tulevaisuutta. Tulkaapa joukolla mukaan hiljentymään, mutta myös keskustelemaan.

Kyy Eki

ps. Ensi kesänä heinäkuun lopussa on piirileiri "UITTO" . Varsinainen ilmoitautumisaika on jo päättynyt, mutta VIELÄ voi jälki-ilmoittautua.Jos on kipiä syttynyt, ottakaa yhteys Eevaliisaan.