Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Talkoilla Kauppakeskus Paletti ja risteysalue siistiksi.

22.9.2009 Suvi Kantonen

Oikealla kuvassa Sirpa Huumarkangas ja vasemmalla Elina Oikari."Pääsin vihdoinkin toteuttamaan urbaania unelmaani" nauroi Elina Oikari.

Kyyjärvellä löytyy vielä talkoohenkeä yhteisen hyvän tekemiseen. Se nähtiin maanantai-iltana, kun yli 40 henkilöä osallistui talkoilla siistimään Kauppakeskus Paletin pihaa ja risteysaluetta. Mukava oli seurata, miten paikalle tultiin iloisella mielellä ja mukana oli sekä aikuisia, että lapsia. Ahkerasti oman osansa talkoisiin toivat myös Paletin yrittäjät ja myyjät, samoin kuin Kylätalkkarit. Kaikilla sama tavoite,ympäristö siistiksi.

 Kyyjärven kunnanhallituksessa jaettiin vastuualueita hallituksen jäsenille ja näinpä Johanna Humalajoki sai omaksi vastuualueekseen kuntakuvan ja markkinoinnin. Tomera Johanna pisti heti tuulemaan, hän kutsui kuntalaisia ja päättäjiä yhteiseen ideointi-iltaan. Sen tuloksena syntyi monenlaisia ajatuksia ja ideoita , miten Kyyjärven kuntakuvaa ja markkinointia voisi pieninkin konstein parantaa.

Tuumasta toimeen ja välittömästi päätettiin jo ensimmäisen kokoontumisen aikana, että järjestetään talkoot, joilla Paletin ulkopihaa ja risteysaluetta siistitään yhdessä. Ja jälkeä syntyi. Siellä sai saunakukat ja rikkaruohot semmoisen lähdön, että talkoomiehillä oli täysi työ kerätä roskia kasaan ja kuskata ne kaatopaikalle.

Elina Oikari totesi , että tosi hyvä tapahtuma. Hän antoi talkoille nimenkin ”Urbaani Unelma”. Olen kauan jo seurannut, miten kaupungeissa ihmiset toteuttavat tekemisen ja auttamisen unelmia tällä tavoin yhdessä toimien. Tämähän on kaikkien meidän kuntalaisten etu, että tällaista tehdään ja onhan se omalle silmällekin iloa,kun parkkialue ja Kyyjärven ympäristö on siistinä.

Eliisa Löytönen nauroi iloisena, että hyvillä mielin tänne varmaan tuli jokainen. Tätähän me ollaan odotettu. Lähes jokainen asiasta on puhunut kesän aikana, mutta aina tarvitaan kimmoke, että homma käynnistyy.

Kunnon talkoissa on myös kastamista. Kodintarvike Eevert tarjosi kahvit ja Paletin kiinteistöyhtiö makkarat. Ei siis ihme, että siistiä tuli!

                                                                                                   Suvi Kantonen