Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tiina, fysioterapeutti

Tiina Mäntynen, 23v, suoritti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa fysioterapeutin tutkinnon keväällä 2006 ja sai kunnan opintostipendin. Onneksi olkoon.


Työ sairaankuljetuksessa ja ensiavussaArkiston aarteitaSairaanhoitajan toimi kotipalveluun ja sijaisuus vanhuspalveluihin/vanhainkodilleJHL:n jouluruokailuKuluvan vuoden Yty-töitä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tiina, fysioterapeutti

27.11.2006 Tuula Härkönen

Tiina Mäntynen, 23v, suoritti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa fysioterapeutin tutkinnon keväällä 2006 ja sai kunnan opintostipendin. Onneksi olkoon.

PPrrrrrrrrrrrrrrrr. (26.11.)

Hei Tiina, kerropas opiskelustasi.

Tiina: Yleensä fysioterapeutin tutkintoon menee 3 1/2 vuotta, mutta minä sain sen valmiiksi 3 vuodessa. Tein rankasti töitä. Mikään ei ollut helppoa: ihminen on sen verran monimutkainen juttu. Käytännön jaksoja oli 4-5, ja teoriastakin puolet oli harjoittelua: harjoittelimme toisillamme. Koulua saattoi olla klo 8-18, ja sen jälkeen jäimme vielä koululle kavereitten kanssa tekemään harjoituksia. Aina kirjallisen tentin lisäksi oli myös käytännön tentti eli siten todistettiin osaaminen.

Opiskelu kuulostaa tehokkaalta. Nyt olet valmis. Mitä teet?

Tiina: Olen tehnyt sijaisuuksia sekä Karstulassa että Saarijärvellä. On tärkeä saada kokemusta, jotta voi hakea virkoja. Tekemällä oppii. Työ on päivätyötä kahdeksasta neljään.

Fysioterapeutilla on mahdollisuus työskennellä mm. terveyskeskuksissa, erilaisissa sairaaloissa, kuntoutuslaitoksissa, erityiskouluissa. Tiinan haave on tehdä työtä lasten kanssa. Hänen opinnäytetyönsä aiheena oli lapsihieronnan vaikutus ylivilkkaisiin lapsiin (10 opintoviikon laajuinen työ). lisäksi hän suoritti neurologisen ja syventävän harjoittelun lasten parissa.

Paperityöt eivät Tiinaa kiinnostaneet, vaan hän haluaa työskennellä ihmisten parissa. Koska liikunta on ollut hänelle aina tärkeää, fysioterapeutin ura tuntui oikealta. Tiina pitää liikuntaa kaikille merkittävänä, sen hän näkee jokapäiväisessä työssään. Elintavat vaikuttavat ihmisen terveyteen ja varmasti jokaiselle löytyy sopiva liikuntalaji, joka edistää elämänlaatua, pohtii nuori fysioterapeutti.

Omaa kuntoaan Tiina hoitaa käymällä lenkillä ja Tuijan jumpassa, pelaamalla lentopalloa ja sulkapalloa. Hän nauttii tavallisesta elämästä, arkisesta päivästä, jolloin asiat luistavat. Perhe on tärkeä.

Jos olisit puu, mikä puu olisit?  Mänty!!!

Jos olisit väri, mikä väri olisit?  Sininen.

Jos olisit urheilulaji, mikä urheilulaji olisit?  Uinti.

Leikkimielinen analyysi: Tiina on selkeä, vahva persoona; rauhallinen ja luotettava; hän tulee toimeen kaikkien kanssa ja kaikissa tilanteissa; tykkää siitä, että kaikki sujuu.

Hyvää jatkoa, oli mukava jutella.