Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Laina Mäkelä nukkui pois

Kyyjärven vanhin asukas Laina Sesilia Mäkelä siunattiin lauantaina 13.10.2012 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Kauko Pillikko saateltiin viimeiselle matkalle

Katso lisäkuvat   

Kauko Pillikko saateltiin viimeiselle matkalle

29.9.2012 Olavi Vallivaara

Kauko Tuomas Pillikko siunattiin lauantaina 29.9.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli seurakuntasalissa.

Kauko Tuomas Pillikko syntyi 1.1.1924 Kyyjärven Savelassa Aaro ja Elmiina Pillikon perheeseen silloisessa Karstulan kunnassa. Kauko kävi kansakoulun Kyyjärvellä. Hänen ollessa 12 vuotias äiti kuoli ja isä kaatui Talvisodassa maaliskuussa 1940. Nuoruuden päivät olivat orpouden ja sodan sävyttämiä. Jo 18-vuotiaana Kaukokin kutsuttiin sotapalvelukseen ja rintamalle, jossa vanhemmat veljet Allan ja Tauno jo olivat. Kauko taisteli Jatkosodassa JR 50:ssä mm. Syvärillä,Juustilassa ja Talissa. Lapin sodassa hän oli Pelloon saakka, jossa haavoittui. Kun Kauko palatsi sodasta jatkui elämä taas Savelassa. Kauko oli sahurina kenttäsirkkelissä ja sahasi mm. Peuralinnan ja Vehaperän koulujen rakennustarvikkeet. Mäntykummun talon rakennuspuiden sahaus jäi hänen viimeiseksi. Velimies Tauno rakensi Mäntykummu 1950-luvun loppupuolella ja sinne Kauko siirtyi asumaan yläkertaan v.1959. Kauko oli metsäajossa yhdessä Taunon kanssa talvisin. Mäntykummun tilalla Kauko teki maataloustöitä, kun Tauno kulki rakennustöissä. Kauko eli yhdessä Anna ja Tauno Pillikon perheen kanssa Mäntykummussa. Kauko oli luonteeltaan vaatimaton ja ahkera. Tänä kesänä sairaus pakotti Kaukon lähtemään Jyväskylään. Sieltä hän palasi Sisko ja Keijo Pillikon kotiin hoitoon, joka kesti neljä viikkoa. Kauko nukkui pois Karstulan sairaalassa 15.9.2012. Kaukoa jäivät kaipaamaan Kalervo veli Kanadassa, Heimo ja sisarusten lapset, Anna,lastenlapset sekä muut läheiset ja tutut.

Kaukon siunauksen toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara, suntiona Alpo Noponen ja Kirkkokuoron miehet lauloivat. Muistotilaisuudessa Kirkon seurakuntasalissa kirkkoherra puhui, Janne Pillikko luki adressit, kirkkokuoron miehet lauloivat Lotta Vallivaaran säestyksellä ja yhdessä laulettiin virsiä. Tilaisuuden lopuksi miehet lauloivat:"Sotaveteraanin iltahuudon".