Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvellä aikalisä liitosselvityksessä

7.9.2009 Matti Muukkonen

Lex Kyyjärvi ei vielä voimassa

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen tulee vetämään tänä iltana pois esityksensä erityisen selvityksen teettämisestä valtuutettu Ossi Tammisen Saarijärviliitosaloitteeseen liittyen. Muukkosen mukaan hän ottaa asian jatkovalmisteluun lähinnä siksi, että ministeriön kanssa keskustelut uuden kuntajakolain käyttäytymisestä rajattomien liitosten kanssa ovat edelleen kesken. "Lex Kyyjärveä ei myöskään ole vielä hyväksytty eduskunnassa, joten odottelemme myös sitä", Muukkonen kertoo.

Hänen mukaansa toinen asiaan vaikuttava tekijä ovat olleet viestit naapurikunnista. "Minulle on esitetty toiveita siitä, että odottaisimme hetken, koska selvityshaluja voisi olla myös muilla kunnilla. Nämä haluavat kuitenkin käydä keskustelut ennen kuin aloitteita selvityksen teettämiseen ilmaistaan", Muukkonen kertoo. Myös kansalaiskeskustelua mahdollisesta liitoksesta ja sen vaikutuksista sekä lähidemokratia järjestämisestä tulisi käydä ennen kantojen lyömistä lukkoon.

Kyyjärven kunnanvaltuusto on edellisellä vaalikaudella linjannut yksimielisesti kannattavansa kuntaliitosta. Kunnanjohtaja on ilmoittanut kunnioittavansa tätä linjausta päätösehdotuksessaan.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi