Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Uusi kirjastotäti

Olen Niina Huvila Soinista, ja sain puolikkaan toimen Kyyjärven kunnankirjastosta alkaen syyskuun alusta. Minulta voi kysyä lukuvinkkejä - mielestäni se on ehkä parasta kirjastotyössä!

Valokuvia Vehkaperältä

Antero Huhtalan kokoama kirja Kuvia Vehkaperältä on painoon menossa ja
tuota pikaa saatavana vaikkapa joululahjaksi.


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Kulmahuoneen ulkopuolelta

29.10.2012 EinoNissinen

Joku on joskus kysynyt, onko kunnanjohtajalla elämää kulmahuoneen ulkopuolella. Kyllä on, ja onneksi niin. Männä viikonloppuna muun muassa otettiin tuntumaa ensilumenlatuun sekä tv-kommentaattorin tehtävään.

Perjantaina Huumarkankaan Veikko pyysi apua akuuttiin ongelmaan. Yhteensattumien vuoksi Kyky-Betsetin kotipelin selostukseen ja kommentaattorin tehtäviin tarvittiin sijaisia.

Varsinaiset ammattilaiset olivat estyneitä ja selostusjoukkuetta kasattiin meistä amatööreistä. Veikko tosin on ainakin puoliammattilainen, mutta aika monta kommentaattoriehdokasta täytyi olla poissa pelistä, että minua pyydetään tällaiseen tehtävään. No, olinhan jo yhden kokonaisen lentopallo-ottelun katsonut paikan päällä. Ja jonkin verran on tullut itse pelattua... Jokainen voi käydä tallenteesta arvioimassa suoritusta. Kaikkeen sitä kunnanjohtajakin joutuu. Mukavaa oli, joten kannatti!

Itse pelissä Kyky-Betset taisteli, mutta joutui lopulta taipumaan nuoren ja nälkäisen NaPan edessä.

Viikonloppuna luin myös lehdistä, miten kaupunkipaikoilla oli avattu rahalla tehtyjä ensilumenlatuja himohiihtäjien käyttöön. No, rahan lisäksi oli tietysti käytetty keinolunta tai edelliseltä vuodelta varastoituja lumia. Meillä täällä Kyyjärvellä saamme nauttia ihan aidosta luomuensilumenladusta. Kävin sunnuntaina testaamassa ja hyvin luisti. Harsunkankaan alalenkki oli luisteltavassa kunnossa. Joku uskalikko oli kokeillut ylälenkkiäkin, minä tyydyin tasaisempaan menoon näin alkukaudesta. Enpä muista aiemmin aloittaneeni hiihtokautta lokakuussa luonnonlumella. Toivotaan, ettei lumi nyt heti sula, tai ainakin että tulisi takaisin pian, jos välillä sulaakin.

Kiitokset ladun ripeästä aukaisusta Lahtisen Petrille!

Terveisin,

Nissisen Eikka