Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

26.10.2010/Anneliina Keisala

Perhossa ja Kyyjärvellä on käynnistynyt etsivä nuorisotyö -toiminta, jonka rahoittajina toimivat Opetusministeriö, Perhon kunta sekä Kyyjärven kunta. Toiminnan tavoitteena on antaa nuorelle tukea opiskelu- ja työelämään kiinnittymiseen.

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja ohjata palvelujen piiriin niitä 15-29 -vuotiaita nuoria, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa, ovat keskeyttäneet tai ovat aikeissa keskeyttää opiskelun, ovat jääneet kotiin ilman erityisiä tavoitteita tulevaisuudelle, ovat työmarkkinoiden ulkopuolella tai tarvitsevat muuten tukea tavoittaakseen julkisen sektorin palvelut.

Nuorelle tarjotaan mm. tietoa eri vaihtoehdoista, apua opiskelu-, työ- tai harjoittelupaikan etsimiseen sekä apua palveluiden löytämiseen ja virastoissa asioimiseen. Myös Perhossa toimivat metalli- ja puutyöpajat voivat olla hyvä alku työelämäpolulle. (www.perhonpaja.com

Ja näin homma toimii:

Nuori, huoltaja, ystävät, oppilaitos tai mikä tahansa taho, joka on huolissaan nuoren elämäntilanteesta ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä toimistolla.

Sovitaan tapaaminen (edellytyksenä on että nuori itse suostuu tapaamiseen). Kartoitetaan tilanne, mietitään eri vaihtoehtoja ja tehdään tavoitesuunnitelma. Hoidetaan asiat yhdessä alkuun ja katsotaan miten ne lähtevät sujumaan.

Työ on ohjaavaa ja perustuu moniammatilliseen verkostotyöhön oppilaitosten oppilashuoltoryhmien, vanhempien, sosiaalitoimiston, TE-toimiston, työpajojen jne. kanssa. Etsivä toimii linkkinä nuoren ja eri tahojen välillä. Toiminnalla toteutetaan nuorisolain (72/2006) tavoitetta nuorten sosiaaliseksi vahvistamiseksi sekä valtioneuvoston 13.12.2007 hyväksymää hallituksen lapsi-ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaa. Hanketta hallinnoi Keski-pohjanmaan maaseutuopiston Perhon yksikkö.

Tiedustelut ja yhteydenotot:

marika.kinnunen@kpedu.fi, 040-808 5520, Käyntiosoite: Koivukoskentie 1, 69950 Perho

Jouluun saakka mukana on myös työharjoittelija Anneliina Keisala Kyyjärveltä anneliina.keisala@jyu.fi