EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Menovinkkejä

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs. Laihian Luja

28.1.2007 Matti Försti / AT

Ottelu kuultavissa suorana nettiradiolähetyksenä sekä reaaliajassa myös kirjoitetussa muodossa kommenteineen.

Nettiradoiossa ottelua selostaa Lasse Mansikka-aho ja kirjoittavana kommentaattorina jatkaa Matti Försti Evijärveltä. Tästä jatkaa Matti...No niin tervetuloa lentopallon pariin. Hetken kuluttua on alkamassa ykkössarjan ottelu Kyky-Betset - Laihian Luja. Lähtökohdat ovat jännittävät molemmat ovat neljässä pisteessä ja taistelevat tosissaan sarjapaikastaan. Laihian Luja on tasainen joukkue. Sami Särkijärvi, Kari Somppi ja Janne Vedenjuoksu ovat pelanneet liigaa Vaasan Kiiston riveissä.

Aloituskuusikot Luja: Somppi, Taittonen, Koskela, Vedenjuoksu, Jääskeläinen, Jylhä ja liberona ex-kykyläinen Markku Luoma-Aho. Kyky Henkka, Pykäri, Kantonen, Mäkelä, Darius, Lampela ja liberona Paananen.

Tasaisesti on alkanut luja johtaa 7-6. Kotijoukke on siirtynyt 10-9 johtoon. Lampela päättää nopean Henkan hyvästä passista. Kyky tasoittaa tilanteen yhteentoista. Vuorostaan Lujan Ville Jylhä päättää nopean onnistuneesti. Luja johtaa 14-13. Henkka torjuu yksin Lujan hakkuri Janne Vedenjuoksun. Kyky siirtyy 17-15 johtoon. Darius antaa kättä pallolle 19-16 Betonimiehille. Pykäri omissa korkeuksissa 20-17 Kyvylle. Somppi vetää ässän tilanne kiristyy 19-20. Luja vaihtaa Jääskeläinen huilimaan, Särkijärvi kentälle 20-22 Kyvylle. Kyvyn aika tilanteessa 23-21. Kentälle tullut Koskela iskee pisteen Kyvylle 24-21. Henkka päättää erän onnistuneella jujulla, erä 25-21 Kyvylle. Kyky oli hieman varmempi ja tasaisempi kuin Luja. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, Luja puolestaan oli hieman haluton. Paras mies oli Luoma-Aho onnistuen niin vastaanotossa kuin puolustuksessa.

Toinen erä Kyky jatkaa samalla miehistöllä. Luja on vaihtanut Tuomolan "keskariksi" Jylhän tilalle. Luja on aloittanut terävästi ja johtaa 6-3. Kyvyn torjunta pitää: tilanne tasan kuusi. Pykäri lämpiää 10-7 Betsetille. Darius seuraa "Pykiksen" esimerkki ja pommittaa tilanteeksi 11-8. Lampela torjuu Koskelan. Lujan aikalisä 8-13. Darius päättää kierron 15-9. Mäkelän käsi käy 17-10. Pykäri onnistunut kahdesti kolmesta metristä, Kyky vie erää numeroin 20-12. Kyky vaihtaa Huttunen sisään, Mäkelä ulos. Tilanne 23-17. Erä Kyvylle pistein 25-18. Kyky pelasi tasaisesti. Joukkue onnistui laajalla rintamalla. Paras oli passari Henkka kolme torjuntapistettä ja hyvät passit. Luja oli vaisu. Ei onnistunut oikein mikään. Liigakokemustakin omaavat pelurit olivat vaisuja.

Kolmas erä alkaa Kyvyn kannalta hyvin, Pykäri ottaa Jylhän paterin kiinni. Darius lyö valekierron tyhjältä verkolta 3-2 kotijoukkueelle. Koskela torjuu puolestaan Kantosen 4-3 Lujalle. Jälleen Koskela pahan tehossa,näyttävä pateri 8-7 Laihialaisille. Pykärin kädet ovat oikeassa paikassa:torjuntapiste 11-9 Betonimiehille ja samalla Laihian aikalisä. Lujan miehet "toheloivat" ,kyky kiittää 15-10. Kantonen niittaa vastapallosta 16-10. Kotijoukkueella henki päällä 18-10. Paananen puolustaa loistavasti:20-12. Kantonen on mies paikallaan,torjuntapiste 21-13. Nyt torjuu puolestaan Lampela 23-13. Erä 25-15 Kyvylle ja samalla koko ottelu puhtaasti 3-0.

Luja oli tänään vaisu, mikään ei onnistunut. Palkittu Markku Luoma-Aho oli ainut, joka edes yritti. Kotijoukkue puolestaan pelasi hyvin. Palkittu Henkka pelasi kauden parhaan ottelunsa.Torjunta piti ja passit olivat paikallaan. Muutenkin koko joukkue ansaitsee tunnustuksen. Tästa on hyvä jatkaa.