Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

"Mariasta viisi vappuun"

15.3.2012 Olavi Vallivaara

Kevääseen mahtuu monia juhlia. Marianpäivä tuo joulun tuulahduksen keskelle paastonaikaa. Vanhan kansan ajanlaskussa Marianpäivästä laskettiin viisi viikkoa vappuun, joka oli kesän tulon selvä merkki.

Vapusta on kolme viikkoa Erkkiin(18.5), josta on sanonta: "Se on kelmi kesä, joka ennen Erkkiä tulee." Tähän väliin mahtuu kristikunnan suurin juhlapäivä Pääsiäinen, Kristuksen ylösnousemuksen päivä. Jeesus, Kristus on kuolemallaan ja ylösnousemisellaan päästänyt meidät pois synnistä, kuolemasta ja pahan vallasta. Häneen uskova on kuin kevään lapsi, joka odottaa kesän tuloa. Kevään jälkeen tulee varmasti kesä. Usko muuttuu kerran näkemiseksi, toivo ja odotus saavat nautinnon iankaikkisen elämän eli "ikikesän" tullessa.

Kevät on mukavaa ja mielenkiintoista aikaa. Kesän merkkejä kuuluu ja näkyy. Kaipaamme jälleen tuttua ja joka kevät uutta luomakunnan elämän kukoistusta. Kesä on aina yhtä odotettu olipa se "kelmi kesä" tai lämmin kesä. Annetaan itsellemmekin sisimpäämme, ajatuksiimme, puheisiimme ja tekoihimme uutta luovalle voimalle tilaa. Ihmeitten aika ei ole vielä ohi! Psalminkirjoittaja kirjoittaa: "Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen" Ps.139:14.

Kevättä rinnassa ja kesää odotellen

Nopolan pappi