Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tämä onkin kansalaisjournalismia

No voi hyvät hyssykät sentään ! Eipä olisi Nopola Newsin työryhmälle tullut ikipäivinä mieleen mitä tämä todellisuudessa on; kansalaisjournalismia.


Suu messingilläMusiikkiopiston kevätkonserttiKansalaisopiston kevätnäyttely

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Tämä onkin kansalaisjournalismia

15.5.2005 Aaro Toppinen

No voi hyvät hyssykät sentään ! Eipä olisi Nopola Newsin työryhmälle tullut ikipäivinä mieleen mitä tämä todellisuudessa on; kansalaisjournalismia.

Näin näyttäisivät asian ilmaisevan ainakin eräät Internetissä kirjoittavat tahot :

Media=blogi ja Tuhatsanaa.net

Täytyypä käydä tutkailemassa noita edellisissä paikoissa mainittuja muita vastaavia sivustoja. Netissä kun on niin paljon tavaraa, ettei taida tavallinen kuolevainen ehtiä elämänsä aikana kaikkia sivustoja surfata vaikka ympäri vuorokauden selaisi.

Lukijoille tiedoksi, että nostin tuon Amerikan reportteria koskevan jutun 4/2005 numerosta tähän uusimpaan numeroon. Näyttää nimittäin Info-sivulla jääneen kokonaan mainitsematta yksi merkittävä toimittajaryhmä. Nopola Newsissä on siis lähitulevaisuudessa myös ulkomaan toimitukset. Eli entiset kyyjärveläiset eri maista kirjoittavat juttuja elämästään uusissa kotimaissaan. Normaalista elämästä sen kummenin kaunistelematta tai kehumatta.
Suunnitteilla on myös ulkomaan terveiset nettiradion kautta ja juttujen online-käännökset radion puolella esimerkiksi englanniksi. Lähetykset on tarkoitettu toisen ja kolmannen polven englannninkielisille, jotka eivät enää tätä suomea ja savoa ymmärrä. Pirjohan tuota jo testaili Suomen vierailulla. Varmasti mielenkiintoista kuultavaa niille, joille vanha manner, äidin, isän tai esivanhempien kotimaa, on suhteellisen vieras asia. Teknisesti nuo lähetykset ovat hyvinkin yksinkertaisia, siitä pitää huolen Kasesoft Oy.  Luurit päähän ja puhumaan, ihan vain kotikoneen ääreltä.
Vielä tulee sekin päivä jolloin nettiradiosta kuullaan leveällä amerikanmurteella
" This is Nopola News On Air in English".
On siinä amerikkalaisilla netinkäyttäjillä ihmettelemistä.

Viikonlopun aikana kirjoittelu on liikkunut akselilla Palola / Toppinen, mutta tilannetta kuvaa ehkä parhaiten kylältä kuultu kommentti. "Oikein sormet syyhyää; kunhan vain saisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. "

Mikähän muuten blogi oikein on ? Täytyypä tarkistaa.