Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Valtakunnallinen kuntarakenne keskustelu Kivirannassa

Kivirannan monitoimitalolla on mahdollisuus seurata valtakunnallista Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen lähetekeskustelua.

Kyyjärven seurakunnan tulevaisuus

Seurakuntailta luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille kirkon seurakuntasalissa torstaina 29.9.2005 klo 19. Kahvitus klo 18.30.


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Rautalankagospelia Kivirannassa

20.9.2005 Jari Kuusi

Sähkökitarat olivat pääosassa sunnuntaina 18.9 klo 19.00 Kivirannassa pidetyssä gospelkonsertissa.
Näin siitä huolimatta,että myös laulusolisti Kyösti Kytöjoki oli uudelleensovitettujen - mutta vanhojen tuttujen - hengellisten laulujen tulkitsijana omimmillaan.

Wonderful land-yhtye toi Kivirannan saliin tuulahduksen 60-luvun "rautalankamusiikin" vuosilta.

Soolokitaristi Reino Vester johti viiden miehen yhtyettään (soolokitara,komppikitara,rummut,basso ja koskettimet) ammattimaisin ottein ja viritti yleisön aluksi aikakauden tunnelmiin Shadows-klassikolla "Theme for young lovers", josta sujuvasti siirryttiin "Kodin kynttilät"-kitaraversion kautta varsinaisen hengellisen musiikin alueelle.Illan aikana kuultiin instrumentaaliesityksenä mm."Maan korvessa", joka kitaraefektein maustettuna sai aivan uuden ulottuvuuden kuulijan musiikkikokemuksissa ja vahvisti käsitystä siitä, että on monenlaisia - uusiakin - keinoja toteuttaa hengellistä musiikkia.

Kyösti Kytöjoki lauloi tuttuja hengellisiä lauluja, kuten "Vain yksin Jeesus" ja monille kuulijoista läheisen, Sinisen laulukirjan lauluja, joista mainittakoon vaikkapa "Kaita on tieni".Itselleen luontaiseen tyyliin Kyösti halusi lauluistaan tulevan esiin ennenkaikkea evankeliumin sanoman, joka on suurin innoittaja ja motivaation lähde hänen laulajantyössään.

Yhteistyö solistin ja yhtyeen välillä oli mutkatonta. Tämä oli mahdollista mm. siksi, että jokaista esiintyjää yhdisti sama hengellinen vakaumus; usko Jeesukseen, josta he halusivat olla kertomassa musiikkinsa välityksellä myös kuulijoille. 

Kivirantaan oli saapunut noin 60 kuulijaa, ja samanverran kuulemaansa tyytyväisiä  konserttivieraita sieltä konsertin loputtua poistui aloittelemaan uutta viikkoa yhtä kokemusta rikkaampana.