Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Y4 Yrittäjyys ylös yhteistyöllä

Petri Palviainen kertoi Iso-Nopolan koululla yrittäjyydestä. Yrittäjyys on mielentila, lähtee sydämestä ja on suunniteltua toimintaa.


Liikenne ja rakentaminen aiheinaYrittäjyys tutuksi koululaisilleYrittäjyys-teemapäivät yläasteellaSatutuntiOdotettu kevät saapuiNopola News on Air

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Liikenne ja rakentaminen aiheina

19.04.2005 Irma Mäkelä

Markku Huumarkangas, Reijo Uusisalo ja Jaakko Uusisalo kertoivat rakennus-, liikennöinti-, pienviljelijä-autoteknikon ammateista. He kaikki ovat yksityisyrittäjiä.

Yrittäjät kertoivat humoristisessa hengessä ammateistaan. Oppilaat kuuntelivat juttuja hymynväreet suupielissä.
Hankalia asiakkaita ei ole, vaan hankalia asioita tulee joskus vastaan. Ihmisiä on erilaisia. On ihmisiä joille käy kaikki ja toisia joille ei käy mikään. Tämä tilanne vaatii yrittäjältä melko supliikin luonteen. Iloisella mielellä ja huumorilla monesta kiperästä tilanteesta selviää.

Investointejakin yrittäminen vaatii. Esim. uusi linja-auto maksaa noin 300.000 euroa. Ruotsiin ei kahdeksan vuotta vanhemmalla linja-autolla ole asiaa. Tämä pakottaa uusiin investointeihin, jos tilausajotoimintaa aikoo harjoittaa. Investoinnit vaativat suunnitelmia ja laskelmia. Pankinjohtajan puheilla joutuu silloin tällöin käymään.

Palkkaa yrittäjä saa omasta toimistannastaan, mutta yrityspuolella tuntihinnan laskeminen on vaikeaa. Työtilanne on hyvä em. yrittäjillä. Palkkatyöhön verrattuna työ vapaampaa, on vapaus tehdä työtä. Yrittäjä on itsensä pomo. Pystyy järjestelemään aikataulunsa ja siinä samassa omien asioiden hoitokin onnistuu hyvin.

Yrittäminen vaatii ammatti-alaansa kohtaan suurta mielenkiintoa ja suurta paneutumista asiaan. Perustiedot ja taidot on oltava hallussa. Yrittäminen on paljolti omista asenteista kiinni. Kielitaitoa pidetään myös erittäin tärkeänä.

Perhe-elämä on yrittäjille myös tärkeä. Aikaa täytyy riittää myös vaimolle ja lapsille.