Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven venesatamahanke valmis käyttöönotettavaksi

26.05.2010 Erkki Sorsamäki

Kyyjärven venesatamahanke lähes valmis

Ponttonilaiturin asennustyö ja veneenlaskuluiskan jatkaminen saatiin päätökseen viime perjantaina. Ne olivat viimeisempiä rakenteellisia töitä hankkeesta.  Istutustöitä on vielä kesken. Samoin sisääntulotietä oikaistaan ja kulku tulee tapahtumaan Rientolan ja Touhulan välistä. Kuvassa vasemmalla rakentamistyön toteuttajat, työmaan vastaava rakennusmestari Matti Pitkäjärvi ja työnjohtaja Antti Liimatainen Keski-Suomen Ely-keskuksesta.

Satama-alue sijaitsee Kyyjärven kunnan taajamassa asemakaava-alueella toimintakeskus Touhulan ja nuorisotalon takana Kyyjärven rannalla. Hankkeessa toteutettiin venesatama, pysäköintialue, kahdeksanpaikkainen ponttoonilaituri, veneluiska ja  22 pienvenepaikkaa. Alkuperäinen suunnitelma sisälsi myös uimarannan, palokunnan vedenottoputken ja matonpesupaikan  rakentamisen, mutta  määrärahojen ja avustuksien puitteissa  pystyttiin tässä vaiheessa toteuttamaan vain nuo alussa mainitut työt.

Kyyjärven yhdyskuntalautakunta teki aloitteen venesataman rakentamisesta 17.09.2002. Kyyjärven kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 25.11.2007 että venesatama rakennetaan.

Ensimmäisenä työnä joudutiin muuttamaan  asemakaavaa. Asemakaavan muutos hyväksyttiin Kyyjärven kunnanvaltuustossa 30.08.2004. Sen jälkeen käynnistyi varsinainen venesataman suunnittelutyö. Suunnitelman tekijänä toimi Jaakko Pöyry Infra Jyväskylästä. Suunnittelukokouksia pidettiin kolme kertaa. Erikoissuunnittelija Timo Sokka Keski-Suomen Ely- keskuksesta  osallistui asiantuntijana kokouksiin. Hankkeen toteuttamiseen tuli hakea ympäristölupa Itä-Suomen ympäristölupavirastolta. Lupa myönnettiin 11.7.2005.Hankkeen toteuttaminen on vaatinut paljon erilaista valmistelutyötä.

Ely-keskuksen johtaja Risto Palokangas kertoi 7.05.2008 Kivirannan palvelukeskuksessa, että hankkeen rahoitus järjestyy .  Kyyjärven kunta ja Keski-Suomen Ely- keskus  tekivät yhteistyösopimuksen. I-vaiheen toteuttamisen kustannukset olivat n. 90 000 € .Kyyjärven kunnan osuus 45 000 € ja Keski-Suomen Ely- keskuksen 45 000 €. Toisen vaiheen kustannukset ovat noin 15 000 € ,joka jakautuu myös puoliksi kummallekin. Hankkeen rakentamispäällikkönä toimi Aimo Ruokangas Keski-Suomen Ely- keskuksesta.

Varsinaiset rakentamistyöt aloitettiin 15.10.2008 massanvaihto ja pengerrystöillä. Keijo Pillikko ja A&A Honkonen vastasivat soratoimituksista ja Seppo Poikonen Karstulasta huolehti koneurakoinnista.

Rakentamistöitä jatkettiin vuoden 2009 alkupuolella jäädytyksellä ruoppausta varten. Varsinaiset ruoppaustyöt alkoivat  12.2.2009. Urakoitsijana toimii Marjalan Maanrakennus Ky Kinnnulasta. Ruoppaussyvyys oli noin 140- 150 cm jään pinnasta. Uuden sataman I-vaihe valmistui heinäkuun alkupuolella 2009.

Tänä keväänä suoritettiin II-vaihe, jossa jatkettiin veneenlaskuluiskaa ja asennettiin ponttoonilaituri. Se valmistui viime perjantaina 21.05.2010.II-vaiheen koneurakointityöt teki Kyyjärven Piha ja Kiinteistö Oy.

Vaikka satama onkin ympäristön osalta keskeneräinen kannattaa käydä tutustumassa. Liikkuminen järvelle paranee oleellisesti ja mahdollistaa isommankin veneen  vesille laskemisen. Kun  ympäristö saadaan moitteettomaan kuntoon parantaa se koko kirkonkylän kyläkuvaa ja viihtyisyyttä. Toivon mukaan olisi mahdollista  toteuttaa hanke jossain vaiheessa  kokonaisuudessaan loppuun saakka. 

Avajaistapahtuma järjestetään 13.08.2010 alkaen klo 18.00. Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin. Järjestelyistä vastaa Maija Suuniittu. Odotamme avajaisia mielenkiinnolla.

Parhaat kiitokset alueen naapureille asiallisesta suhtautumisesta hankkeen aiheuttamiin häiriöihin toteuttamisen aikana.

Kyyjärven kunnanhallitus on määritellyt venepaikan hinnaksi 61 €/ venekausi. Innokkaimmat veneilijät ovatkin jo ehtineet varata paikan. Vapaita paikkoja on jäljellä vielä 5 paikkaa. Venepaikan voi varata puh. no 044-4597021.