EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs. Kalepa Kalajoelta

20.1.2007 Matti Försti / AT

Nettiradiossa lauantaina lentopalloa ja maanantaina kunnanvaltuusto. Tänään keskitytään kuitenkin laittamaan hiekkaa Kalajoen rattaisiin.

Tästä jatkaa Matti. No niin. Tervetuloa seuraamaan Nopola Newsin välityksellä miesten ykkössarjan jatkosarjan lentopallo-ottelua Kyky Betset - Kalajoen Lentopallo. Sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista viisi parasta säilyy suoraan ja kolme viimeistä karsii sarjapaikastaan. Kotijoukkue on tällä hetkellä neljäntenä, vierailijat toisena. Kalepa lähteekin otteluun hienoisena suosikkina.

Kalajokiset ovat panostaneet sarjaan tosissaan ja hankkineet täksi kaudeksi kaksi bulgarialaisvahvistusta. 195-senttinen hakkuri Dragan Stankov kuin peräti 203 senttiseksi venähtänyt "keskari" Ilia Dimitrov ovat pelanneet Bulgarian pääsarjassa. Kun muistetaan,että Bulgaria kuuluu maailman lentopalloeliittiin, otti esimerkiksi pronssia syksyn MM-kisoissa Japanissa. Niin mistään turhista miehistä ei ole kyse. Kolmas joukkueen "tähti" on yksi sarjan parhaisiin senttereihin kuuluva Mika Suihkonen.

Mutta ,mutta. Kotijoukkue Kyky lähtee taistelemaan. Joukkueeseen joulutauolla liittynyt Jani Pykäri on tuonut ryhmään asennetta ja pelihuumoria. Kaikki ovat petranneet peliään kuin sika juoksuaan.

Alotuskuusikot. Kalepa: Alho, Bulgaarit, Suihkonen, Salmela, Poukkula liberona Isotalus. Kyky-Betset: Darius, Henkka, Kantonen, Pykäri, Mäkelä, Lampela ja liberona Paananen. Tuomareina Puskala ja Uusi-Pohjola.

Ottelu on alkanut. Kyky johtaa 4-3. Darius ja Henkka liekeissä. Kyky hallitsee hienokseltaan 7-5. Darius vetää ässän 10-7. Kalepan aikalisä 7-11. Kyky taistelee ja puolustaa hienosti 13-8 kotijoukkueelle. Mäkelä tulittaa 16-10. Kalepa vaihtaa passaria Riutta sisään, Alho pois :18-11 Kyvylle. Kantonen torjuu Draganin 22-12. Erä Kyky-Betsetille 25-12. Kyky pelasi hienosti. Darius oli kentän kunkku. Seitsemän plus pistettä.Kalepa jäässä. Bulgaaritkin tavallisia "kuolevaisia"

Toinen erä alkanut tasaisesti2-2. Aina vaan tasaista 5-5. "Pykis" torjuu Kyky johtaa 8-6. Syöttövirheitä puolin ja toisin Kyky johtaa 13-11. Ilia syöttää ässän. Kalepa tasoittaa 13-13. Taistelupallo, jonka vie Kalepa ja kaventaa tilanteeksi 15-17. Henkka pyörittää, Kantonen päättää nopean 19-16. Kalepan aikalisä 17-21. Kyvyn aika 21-19. Kyvyllä vastaanotto-ongelmia. Kentälle tullut Meriruoko ottaa kaksikymmentä senttiä pitemmän Ilianin kiinni 23-20. Erä 25-21 Kyky-Betsetille. Erän ratkaisu: kotijoukkueen materiaali, joka mies pystyi ratkaisemaan Henkan hyvistä passeista.

Kolmas erä: Dariuksen ensimmäinen hyökkäysvirhe 1-0 vierailijoille. Kalepan torjunta pitää 4-1. Darius syöttää,Kantonen torjuu Kyky kaventaa 3-5. Pykärikin saa "tuta" vierailijoitten torjunnan kestävyyden 9-4. Kalajoki tulee keskeltä tehokkaasti11-7. Dragan lämpeää 14-10 kalajokisille. Heti perään mies ottaa Pykärin kiinni16-10. Kyvyn peli sekaisin, vaihdotkaan ei auta Kalajoki vie Kyky vikisee 18-11. Vierailijoiden torjunta pitää:21-13. Kyky "möhlii" Kalajoki kiittää ja vie erän 25-16. Kotijoukkue lopetti pelaamisen. Liikaa helppoja virheitä. Dragan nousi erän hahmoksi. Torjunta piti ja käsi kävi.

Neljäs erä. Kalajoki jatkaa hyviä otteitaan 2-0. Suihkonen lyö "vanhan" miehen paterin 4-1. Kyvyn aika tilanteessa 1-5. Kyky hölmöilee tosissaan 7-1. Onnistumiset on nyt kotijoukkueella vähissä:vierailijat vie erää numeroin 11-2. Dragan Stankov näyttää miksi hänet on otettu Kalajoelle pelaamaan, mies takoo pisteitä olan takaa 16-3. Ilia Dimitrovkin herää pateri paukkuu 19-6 Kalajoelle. Draganille iskurajan ylitys 9-19 vierailijoille. Pykäri torjuu 12-20. Lampela syöttää, kyky kaventaa 15-22. Erä Kalajoelle 25-15. Vierailijat olivat selvästi parempia. Bulgaarit olivat miehiä paikallaan myös muu ryhmä petrasi peliään alusta. Kyky oli heikohko. Toivottavasti joukkue herää niin nähdään mielenkiintoinen erä.

Viides erä. Tunteet kuumenevat Kyky johtaa 2-0. Komea kierto Betonimiehiltä 3-1. Darius onnistuu 4-3. Ilia kuittaa 5-5. Mäkelä lyö tikkuun 7-5 Kalepalle. Pykäri onnistuu 7-7. Kyvyn aika tilanteessa 7-9. Lampela torjuu Ilianin 9-9. Hermot kireällä syöttövirheitä puolin ja toisin 11-11. Kyvyn aika tilanteessa 11-13. Stankov lyö tilanteeksi 14-12. Dragan Stankov nousee pelin hahmoksi käsi käy erä 15 -12 Kalepalle. Täysi tunnustus Kalajokisille. Joukkue nousi heikon alun jälkeen ja voitti ansaitusti 3-2. Varsinkin Dragan paransi koko ajan  ja oli lopussa tosi vahva. Kotijoukkueen käyrä oli taas toisen suuntainen. Palkittu Darius oli alussa pitelemätön, mutta loppua kohti mies hyytyi muiden mukana. Harmittava tappio, mutta pelit jatkuvat. Huomenna matkustetaan Pielavedelle.