Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kainu Lasse (päivitetty_22.10)

6.10.2012 Kyyjärven Mediamyllärit ry / AT

Maanviljelijä, agrologi

Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit (KD) r.p.

1. Vaalilupaus

Kuntalaisten kannalta tarkoituksenmukaiset, oikeudenmukaiset ja kestävän kehityksen kriteerit täyttävät ratkaisut kaikissa eteentulevissa asioissa ovat tavotteinani.


2. Asuminen, elinkeinopolitiikka, mielenterveys, nuorisotakuu, peruskoulu, päivähoito, vanhuspalvelut, ympäristö. 
Edellä mainituista mielestäni kolme tärkeintä:

Asuminen, Elinkeinopolitiikka, Vanhuspalvelut


3. Mikä on oma vahvuutesi?

Elämänkokemusta on karttunut jonkin verran, sekä työelämästä, niin yksityiseltä kuin kunnalliseltakin sektorilta ja nyt sitten vimeiset 17 vuotta maatalousyrittäjänä. Samoin erilaisissa luottamustehtävissä mm. lautamiehenä jo lähes 19 vuotta ym. ym. Ehkä pystyn muodostamaan monenlaisista asioista kokonaisvaltaisia näkemyksiä Samoin toivon pystyväni kuuntelemaan toistenkin näkemyksiä, ja ottamaan ne huomioon päätöksenteossa.


4. Sosiaali- ja terveysmenot ovat kasvaneet huimasti. Mitä pitäisi tehdä?

Saarikan toiminta vaatiin vielä melko paljon priorisointia, jotta se pystyy tuottamaan palvelut kustannustehokkaanmin. Tarkoitan sitä, että `oikeat henkilöt tekevät oikeita töitä oikeissa paikoissa. Tämä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty, se vaatii kaikilta osapuolilta joustavuutta ja kärsivällisyyttä. Nykyinen taloustilanne huomioon ottaen kaikkia rationaalisia toimenpiteitä tulee vakavasti harkita, ja ainakin osa niistä joudutaan toteuttamaan.


5. Mihin investoisit tulevana vaalilkautena?

Elinkeinopolitiikkaan mukaanlukien maatalous, yritystoiminnan edellytysten parantamiseen yleisesti. Risteysalueen kauppapalveluiden edelleen kehittämiseen, jos mahdollista taloudellisesti satsaisin myös paletin laajennukseen.

Toinen tärkeä osaalue joka pitää muistaa elinkeinopolitiikan rinnalla on asuntopolitiikka hyvä asuntotilanne auttaa pitämään asukkaat omassa kunnassa. Asuntoihin tulee satsata.