Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yhteisvastuu on yhteinen asia

29.3.2011 Olavi Vallivaara

Airi ja Heimo Hietikon koti oli täynnä, kun kokoonnuimme yhteisvastuujuhlaan perjantaina 25.3.2011.

Kyyjärvellä on yhteisvastuukeräys koettukin yhteiseksi asiaksi. Tilastoissa Kyyjärvi on useasti ollut kymmenen kärjessä listalla. Viime vuonna tuotto oli reilusti yli 6000 euroa. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tilastot, vaan se, että voimme auttaa kärsiviä lähimmäisiä lähellä ja kaukana. Kirkon ulkomaanavun vastuuhenkilö Erik Holmberg kertoi tämän vuoden kohteista. Kotimainen kohde on yksinäiset nuoret, jotka ovat syrjäytymässä opiskelusta ja työelämästä. Ulkomaisena kohteena on Mosambikin nuoret yksin jääneet AIDS orvot, joiden tulevaisuus ja elämänusko ovat uhattuna. Hätä, tuska ja köyhyys ovat todellista. Toivottomuus voi antaa meille syyn, ettei kannata auttaa. Yhdenkin ihmisen auttaminen on kuitenkin tärkeä syy olla mukana ja antaessaan kuitenkin saa.

Kirkkoherra piti alkuhartauden, kanttorin säestyksellä laulettiin voimallisesti monta virttä ja Minna lauloi meille yksin koskettavan laulun, joka liittyi illan aiheeseen. Lopuksi oli myyjäiset yhteisvastuukeräyksen hyväksi ja tuotto olikin hieno 262 euroa. Monet hienot lapaset ja sukat, leivonnaiset ym:t saivat uuden omistajan. Airin tarjoili vieraille tullessa ja lähtiessä runsaasti katetulta pöydältä herkkuja. Kiitos Airille ja Heimolle hienosta juhlasta ja kaikille mukanaolleille lahjoituksista!

Yhteisvastuukeräys jatkuu tiistai-iltana 29.3. on juhla Oikarin Haapalassa, Pirkko ja Jukka Viertamolla, torstai-iltana 31.3.kirkonkylän alueella keräyslistat kiertävät rippikoululaisten voimin. Pölkissä on juhla perjantaina 8.4. Suomelassa jne..